Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Har Hizbollah fått hevnangrepet sitt?

Søndag 1. september avfyrte Hizbollah flere panservernmissil mot Israel. Her stiger røyk opp fra området angrepet skjedde.
Terrorgruppen hadde lovet hevn, men klarte ikke å skade noen israelske soldater.

Søndag avfyrte den libanesiske terrorgruppen Hizbollah panservernmissiler mot militære mål i det nordlige Israel, men ingen israelske soldater kom til skade. Det israelske forsvaret (IDF) var nemlig godt forberedt på at det kunne komme et angrep, etter at Hizbollah hadde lovet hevn for et droneangrep i Beirut helgen før. IDF svarte med å bombe Hizbollah-mål.

For å lure Hizbollah til å tro at de hadde truffet et mål med israelske soldater sendte det israelske forsvaret ut redningshelikopter og gjennomførte en iscenesatt redningsaksjon – til tross for at ingen var skadet. Det ga Hizbollah inntrykk av at angrepet hadde vært en stor suksess. Dermed følte ikke terrorgruppen et behov for å fortsette angrepet mot det nordlige Israel.

«IDF var tvetydige om skadde søndag ettermiddag. De handlet som om gruppen hadde truffet sitt mål. I mer enn to timer trodde gruppen at de hadde oppnådd målet sitt: drepe israelske soldater. Det var et strålende trekk av det israelske forsvaret», skriver kommentator Anna Ahronheim i avisen Jerusalem Post, som mener ballen nå er spilt over til Hizbollah.

Israelske soldater skal ha iscenesatt en redningsaksjon for å gi Hizbollah inntrykk av at de hadde truffet israelske soldater. (Foto: Skjermdump)

Søndag 25. august fløy en drone fylt med eksplosiver inn i et nabolag i Beirut og ødela utstyr til å produsere langtrekkende presisjonsraketter. Angrepet satt Hizbollahs rakett-program tilbake minst ett år. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah, som anklager Israel for å stå bak, lovet å hevne angrepet.

Søndag kom hevnangrepet fra den libanesiske terrorgruppen. Så er spørsmålet om terrorgruppen er fornøyd med angrepet – som altså ikke kostet israelske soldater livet – eller om det vil komme flere angrep senere.

Uansett forblir Hizbollah og deres prosjekt om å produsere langtrekkende presisjonsraketter en stor trussel mot Israel. Selv om arbeidet er satt tilbake vil terrorgruppen fortsette arbeidet med presisjonsraketter – med god støtte fra Iran. For Israel er dette en rød linje. De kan ikke akseptere at Irans arm i Libanon får tilgang på raketter som kan treffe mål hvor som helst i Israel.

«Med andre ord vil israelske beslutningstakere sannsynligvis møtte håndtere dette dilemmaet – om de skal angripe på libanesisk territorium og risikere en krig for å unngå at fienden blir enda sterkere – i framtiden», skriver Amos Harel i en kommentar i avisen Ha’aretz.

Dette kartet viser hvor kampene mellom Hizbollah og IDF utspant seg. (Grafikk: Haaretz)

Se direktesending om angrepet på YouTube.

Se direktesending på Facebook.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/580854139116175/

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart