Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Så nære var Israel og Hizbollah en krig

En panservernmissil eksploderer like ved et israelsk kjøretøy med fem soldater ombord. (Foto: Skjermdump)
En video publisert av terrorgruppen Hizbollah viser at fem soldater nesten ble drept.

Et pansret kjøretøy fra det israelske forsvaret med fem soldater ombord var bare meter unna et direkte treff fra panservernmissilene som Hizbollah avfyrte mot det nordlige Israel søndag. En video publisert av Hizbollah-tilknyttet media viser to Kornet-panservernmissiler som skytes mot og eksploderer like ved kjøretøyet. Heldigvis ble ingen av soldatene skadet.

Det militære kjøretøyet befant seg på en vei rundt 5,5 kilometer fra Libanon-grensen. På grunn av frykt for at dette området kunne bli angrepet, var det lagt ned forbud mot at militært personell skulle oppholde seg her.

Det er uklart hva som er årsaken til at kjøretøyet, som var under ledelse av en militærdoktor, ikke fulgte instruksjonene om å ikke oppholde seg i dette området. Det israelske militæret sier de nå skal etterforske hendelsen.

Her kan du se den dramatiske videoen av angrepet:

Kjøretøyet som de fem soldatene satt i var pansret, men ikke nok til at det ville tålt et direkte treff fra de kraftige panservernmissilene. Derfor var det meter om å gjøre fra at soldatene ble drept eller alvorlig skadet i angrepet.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet fra Hizbollah med å avfyre rundt 100 granater og raketter fra artilleri og helikopter mot Hizbollah-mål i det sørlige Libanon. Det israelske svaret kunne blitt mye kraftigere. Israelske jagerfly var på vingene for å gjennomføre et større bombeangrep mot Hizbollahs våpenfabrikker i Libanon – hvis soldater hadde blitt skadet.

«Vi var bare et hårstrå unna en kraftig opptrapping i konflikten med Hizbollah», skriver kommentator Amos Harel i den israelske avisen Ha’aretz.

Det var et kjøretøy av denne typen som holdt på å bli truffet av panservernmissiler. (Foto: Wikipedia)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart