Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Talibans overtakelse av Afghanistan viser hvorfor Israel ikke kan lene seg på andre

Talibans raske overtakelse av Afghanistan er en påminnelse om at Israel ikke kan stole på andre enn seg selv når det kommer til å kunne forsvare seg selv, sier en tidligere israelske ambassadør. (Foto: Wikipedia)
Israel kan ikke stole på andre enn seg selv når det kommer til sikkerhet og forsvar.

Talibans raske erobring av Afghanistan etter at amerikanske styrker trakk seg ut er en påminnelse om at Israel bare kan regne med seg selv til å forsvare landet. Det skriver den tidligere israelske diplomaten Arthur Lenk.

«USA er vår nærmeste alliert. De har vært der for Israel gang etter gang gjennom årene. Men de fryktelige hendelsene i Afghanistan er en hard, skummel læring om endrede interesser og kalde, harde kalkulasjoner», skriver han i en tråd på nettstedet Twitter. Han skriver videre:

«I 2021 er det viktigere enn noen gang å kunne forsvare seg selv.»

Lenk, en kjent israelsk diplomat som har vært Israels ambassadør til blant annet Aserbajdsjan og Sør-Afrika, understreker at han ikke antyder at den jødiske staten ikke har noen venner, men at man må være forberedt på at ting en dag kan endre seg. Da kan man plutselig stå helt alene.

Uttalelsene fra Lenk kommer etter at Taliban på kort tid klarte å erobre hele Afghanistan, etter at de amerikanske styrkene trakk seg ut av landet, skriver Jerusalem Post. Også flere andre kommentatorer og analytikere skriver at hendelsene i Afghanistan er en påminnelse om at Israel kan ikke stole på andre enn seg selv når det kommer til sikkerhet og forsvar av landet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart