Medlemmer av Hamas' militære ving under en parade etter krigen mot Israel i mai 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)

Har utstedt fatwa: Forbudt å støtte, finansiere og kjempe for Hamas

The Islamic Fatwa Council anklager Hamas for korrupsjon og terror mot den palestinske befolkningen på Gazastripen.

The Islamic Fatwa Council (IFC) sier den palestinske terrorgruppen Hamas «bryter lovene i den hellige Koranen», skriver Jerusalem Post.

IFC anklager Hamas for korrupsjon og terror mot sivilbefolkning på Gazastripen. Det islamske rådet har derfor utstedt en fatwa som sier det er «forbudt å bli medlem av, finansiere og kjempe på vegne av Hamas».

– Det er vårt ansvar å ta klart og tydelig avstand fra de inhumane handlingene til Hamas. Det islamske fatwarådet har gjennomgått omfattende dokumentasjon på Hamas sin oppførsel mot palestinere på Gaza, sier rådet i forbindelse med fatwaen.

Rådets talsperson, sjeik Muhammad Ali al-Maqdisi, sier dette om hvorfor de har utstedt en fatwa mot den palestinske terrorgruppen.

– Vi har sett hva som har skjedd med Gaza under Hamas sitt styre, sier han og understreker at det er en islamsk forpliktelse å hjelpe undertrykte.

– Vår tro, i sin visdom, pålegger oss å være en fiende av undertrykkeren og hjelpe de undertrykte. Derfor er det utstedt en fatwa mot Hamas.

Fatwa er i islamsk rettslære (fiqh) en juridisk vurdering av hva som i en gitt sak er i overensstemmelse med islamsk lov. På sine nettsider skriver IFC at de er en anerkjent islamsk rettsmyndighet.

Islamic Fatwa Council har utstedt en fatwa om at det er forbudt å støtte Hamas. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart