Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mener Hizbollah stod bak veibombe

En person ble alvorlig skadet da en bombe gikk av langs en motorvei i det nordlige Israel. (Foto: Det israelske politiet)
En person ble alvorlig skadet av en veibombe ved en motorvei nord i Israel. Det israelske forsvaret mener terrorgruppen Hizbollah stod bak angrepet.

Det israelske forsvaret mistenker at den libanesiske terrorgruppen Hizbollah stod bak en veibombe ved en motorvei i det nordlige Israel mandag 13. mars. En israelsk-arabisk mann ble alvorlig skadet da bomben eksploderte i det han kjørte forbi, skriver Times of Israel.

Bomben var plassert langs motorvei 65 i det nordlige Israel. 21 år gamle Shareef ad-Din fra den arabiske byen Salem ble alvorlig skadet.

Veien var stengt i lang tid etter hendelsen og detaljer ble holdt skjult på grunn av etterforskningen, som ledes av sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Bomben i seg selv ble ansatt som svært uvanlig, da den ikke inneholdt samme type sprengstoff som palestinske terrorister normalt bruker. Ad-Dins bil ble truffet av splinter nesten 30 meter fra hvor bomben gikk av.

Etter eksplosjonen ble flere veier i området stengt av og soldater begynte å lete etter den mistenkte som hadde plantet bomben.

Mandag ettermiddag, flere timer etter eksplosjonen, observerte soldater et kjøretøy med den mistenkte libanesiske terroristen nær den israelske landsbyen Ya’ara, som ikke ligger langt fra grensen mot Libanon.

En israelsk soldat ved grensen mot Libanon etter bombeangrepet den 13. mars 2023. (Foto: IDF)

Den mistenkte ble kort tid senere skutt og drept av israelske soldater. Det israelske forsvaret sier at den mistenkte «utgjorde en stor trussel» mot sikkerhetsstyrkene og at han hadde et bombebelte på seg.

Forsvaret tror planen til terroristen var å gjennomføre et terrorangrep til, ved å sprenge seg selv i luften med bombebeltet han hadde på seg.

Det ble også funnet flere våpen i kjøretøyet til terroristen, ifølge IDF.

– Ved å nøytralisere terroristen forhindret vi et nytt angrep, sier IDF.

Forsvaret sier at den mistenkte terroristen krysset grensen fra Libanon og inn i Israel i tiden rundt natt til søndag og plasserte bomben langs veien, trolig på vegne av den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah.

Nøyaktig hvordan terroristen klarte å komme seg inn i Israel og hans tilknytning til Hizbollah er under etterforskning. Det pågår for tiden arbeid med å bygge en sikkerhetsbarriere mot Libanon som skal erstatte et eldre gjerde. Dette arbeidet er ventet å være ferdig innen to år.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart