Utsikt mot Allenby-broen, som forbinder Jordan med Vestbredden. Israelske myndigheter kontrollerer grenseovergangen. (Foto: Flash90)

Jordansk politiker pågrepet for våpensmugling

Imad al-Adwan skal ha blitt pågrepet av Israel med flere titalls rifler og rundt 200 pistoler i bilen sin.

Det jordanske utenriksdepartementet opplyser i en uttalelse søndag 23. april at Israel har arrestert en jordansk politiker. Politikeren skal ha forsøkt å smugle gull og over 200 våpen fra Jordan til Vestbredden.

Ifølge jordanske medier ble politikeren Imad al-Adwan pågrepet ved grenseovergangen Allenby da han var på vei over grensen i bil. Det israelske utenriksdepartementet har ikke ønsket å kommentere saken.

Al-Adwan har tidligere uttrykt støtte til palestinske terrorgrupper.

Times of Israel omtaler en video hvor flere titalls AR-15 angrepsrifler og rundt 200 håndvåpen er beslaglagt. Israelske myndigheter vil ikke kommentere om våpnene kommer fra Adwans bil. Politiet har gitt israelske medier forbud mot å gjengi de fleste detaljene i saken.

De siste årene har det vært en kraftig økning i antallet ulovlige våpen på Vestbredden. I byer som Nablus og Jenin flyter det over av våpen. Mange av våpnene blir smuglet inn fra nabolandet Jordan. Den store mengden ulovlige våpen har ført til mye vold og terror fra Vestbredden.

At en jordansk politiker er tatt for å ha forsøkt å smugle våpen inn til Vestbredden vil øke den allerede spente situasjonen mellom Israel og Jordan. Ifølge den israelske kringkasteren Kan nekter den jordanske utenriksministeren Ayman Safadi å ta telefoner fra den israelske utenriksministeren Ei Cohen etter pågripelsen av al-Adwan.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart