Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En israelsk spesialsoldat ved den israelsk-egyptiske grensen. (Foto: Flash90)

Tre soldater drept ved Egypt-grensen

En egyptisk politimann infiltrerte Israel og skjøt flere soldater. Det er den mest alvorlige hendelsen ved grensen mellom Egypt og Israel siden 1979.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En egyptisk politimann skjøt og drepte to israelske soldater som voktet grensen mot Egypt tidlig lørdag morgen. Noen timer senere var det en ny skyteepisode i området, lenger inne på israelsk territorium, hvor den samme gjerningsmannen skjøt og drepte en tredje israelsk soldat.

Den egyptiske politimannen ble like etterpå skutt og drept i skuddveksling med andre soldater på stedet, skriver Times of Israel.

Hendelsen skjedde i Negev-ørkenen. Omstendighetene er under etterforskning av militæret, blant annet undersøker man hvordan en egyptisk politimann klarte å infiltrere Israel fra Egypt.

– En etterforskning er i gang i et tett og fullt samarbeid med den egyptiske hæren, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

Dette er den mest alvorlige hendelsen på grensen mellom Israel og Egypt siden landene signerte en fredsavtale i 1979. Den egyptiske hæren uttrykker sin dypeste medfølelse med familiene til de drepte.

De drepte er Lia Ben Nun (19), Ori Yitzhak Iluz (20) og Ohad Dahan (20).

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart