Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Harde kamper i Jenin – IDF måtte sette inn Apache-helikopter

Det brøt ut harde kamper i Jenin 19. juni. Til venstre et ødelagt militærkjøretøy og til høyre et Apache-helikopter.
For første gang på to tiår måtte forsvaret ta i bruk et kamphelikopter på Vestbredden. Israelske soldater kan ha blitt utsatt for et bakholdsangrep.

Det brøt ut harde gatekamper mellom israelske soldater og militante palestinere i byen Jenin på Vestbredden mandag morgen. Det israelske forsvaret måtte sette inn kamphelikopter for å redde ut skadde soldater.

Det startet tidlig mandag morgen, da israelske soldater var på vei inn i byen for å pågripe to ettersøkte palestinere. En veibombe eksploderte da et israelsk kjøretøy passerte, som gjorde at kjøretøyet ble ødelagt. Like etterpå begynte væpnede palestinere å skyte mot soldatene.

– I forbindelse med operasjonen brøt det ut kraftig skuddveksling mellom våre styrker og væpnede militante i området. Store mengder sprengstoff ble kastet mot våre styrker, som svarte med å skyte tilbake, sier det israelske forsvaret i en uttalelse, gjengitt i Times of Israel.

Sju israelske soldater ble skadet av veibomben og skuddvekslingen som fulgte. De skal være moderat til lettere skadet. For å få reddet ut de skadde soldatene fra kamphandlingene satte forsvaret inn et kamphelikopter av typen Apache.

Videoer i sosiale medier viser hvordan helikopteret avfyrer raketter mot flere posisjoner i området. Det er første gang på drøyt 20 år at IDF tar i bruk kamphelikopter i forbindelse med en operasjon på Vestbredden.

Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad påstår at det var de som detonerte bomben ved det israelske kjøretøyet, før de begynte å skyte og kaste bomber mot de israelske soldatene som stod fast.

Det israelske forsvaret og israelske sikkerhetstjenester ser svært alvorlig på hendelsen og etterforsker nå om det dreier seg om et bakholdsangrep. De undersøker blant annet om terrorgruppen på forhånd visste ruten de israelske soldatene tok inn til Jenin.

Minst fem palestinere ble drept i kamphandlingene og over 20 ble skadet. Flere er alvorlig skadet, ifølge palestinske helsemyndigheter.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart