Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kinofilm avslører hvordan jødehatet er blitt spredt i statlig propaganda

Neighbours.
Kanskje en av vinterens viktigste filmer.

Fra fredag 24. november kom den kritikerroste filmen Neighbours på norske kinoer.

Filmen er satt til begynnelsen av 1980- tallet, når Assad-regimet i Syria forsøker å spre sin giftige ideologi i en kurdisk landsby. Hva skjer med et godt naboskap når noen prater stygt om naboen? Den kurdiske gutten Sero pleier å besøke den jødiske naboen og feire sabbat med dem. Men hva skjer når det kommer en arabisk lærer og sprer propaganda og viser jødehat for han og klassen? Kan han da stole på jødene? De kurdiske familiene ønsker bare å leve i fred, men blir mot sin vilje dratt inn i et storpolitisk spill mellom ideologier og stormakter, og dratt inn i en konflikt de ikke ønsker å ta del i.

Filmen er svært viktig i en tid som nå, der antisemittisme blomstrer. Filmen er regissert av Mano Khalil, og er basert på hans erfaringer i oppveksten. Den vant kritikerprisen på Den norske filmfestivalen i Haugesund, og den har blitt vist på mer enn 200 filmfestivaler, og vunnet 66 priser så langt.

– Dette er ikke en film man kan slappe av med popcorn til, men kanskje en av denne vinterens viktigste filmer, skriver Anne Helen Houg i Kinomagasinet.

– I sine beste øyeblikk kan denne filmen måle seg med klassiske oppvekstfilmer med barn som gjennomlever krig og undertrykkelse, skriver Kjetil Lismoen i Aftenposten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart