Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Reklameplakat mot kvinnevold (Foto: King Khalid Foundation)
Reklameplakat mot kvinnevold (Foto: King Khalid Foundation)

Saudi Arabia med kampanje mot vold i hjemmet

For første gang i Saudi Arabias historie har myndighetene satt i gang en kampanje mot vold i hjemmet. Kvinner oppfordres til å si ifra, dersom de blir offer for overgrep.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Kvinner er fortsatt svært undertrykket i det arabiske landet, hvor samtlige av dem må ha en mannlig verge og ikke får lov til å kjøre bil. De har heller ikke stemmerett eller rett til å kunne stille som kandidater til parlamentsvalg. Derfor ser mange på landets første kampanje mot vold i hjemmet som en seier.

Bak kampanjen står King Khalid Fundation, grunnlagt av den avdøde kong Khalid som regjerte fra 1975-1982. Nå er det kongefamilien som styrer stiftelsen. De henger opp plakater rundt i landet, som du ser på bildet over, skriver britiske Daily Mail. Over burkaen til den forslåtte kvinnen står det «Ikke alt kan dekkes til» og «Sammen i kampen mot vold mot kvinner».

– Fenomenet med mørbankede kvinner i Saudi Arabia er mye større enn det ser ut som på overflaten. Det er et fenomen som finner sted i mørket, står det på hjemmesidene til organisasjonen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart