Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rekordmange nye kvinnelige offiserer i grensepolitiet

Disse sju kvinnene har fullført offisererutdannelsen til grensepolitiet. Det er rekordmange. (Foto: Grensepolitiet)
– Jeg er stolt over å kunne tjenestegjør her, sier den nye offiseren Maayan Sadeh.

Sju kvinner fullførte nylig det israelske grensepolitiets offiserutdannelse, to av dem med skryt for fremragende prestasjoner. Aldri tidligere har så mange kvinner fullført offiserutdannelsen i grensepolitiet, skriver Israel Hayom.

– Jeg er så stolt av å kunne tjenestegjøre i en enhet hvor verdiene er basert på like muligheter og hvor jeg føler at jeg kan få oppfylt mitt potensiale som kriger og offiserer i grensepolitiet, sier den nye offiseren Maayan Sadeh.

De sju kvinnene var en del av et kull på 23 kandidater, som nå blir offiserer i det israelske politiet. Grensepolitiet var banebrytende i å integrere kvinner i kamproller. Allerede i 1995 fikk en kvinne for første gang en kamprolle i grensepolitiet, som siden har gjort mye for å integrere flest mulig kvinner inn i enheten.

– Jeg er beæret over å bli offiserer, som for meg symboliserer den lange reisen jeg har vært på. Det er i dag helt naturlig for kvinner å bli offiserer og soldater akkurat som mannlige offiserer og soldater. Her i grensepolitiet blir kvinnelige soldater utdelt viktige posisjoner i de mest utfordrende stedene, sier Reut Nahmias, som også er nyutdannet offiserer.

Grensepolitiets visekommisær Amir Cohen har en klar policy på å integrere kvinnelige soldater i kommandostillinger og bruke dem i hele styrken. At stadig flere kvinner ønsker å bli offiserer viser søkertallene. I det nye offiserkullet til grensepolitiet er det hele 16 kvinnelige kadetter.

Hovedoppgaven til grensepolitiet er å sikre Israels grenser, men de blir også brukt til å hjelpe de israelske forsvarsstyrkene, til terrorbekjempelse og til å gjennomføre politioppgaver på Vestbredden og i Jerusalem.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart