Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier militsen har fått tilgang på presisjonsraketter. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Nasrallah: – Saudi-Arabia har erklært krig mot Libanon

Iskaldt forhold mellom Iran og Saudi-Arabia.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

– Saudi-Arabia har erklært krig mot Libanon og Hizbollah, sa Hizbollah-leder Sayeed Hassan Nasrallah i en tv-sendt tale fredag. Han hevdet også at regjeringen i Riyadh oppmuntrer Israel til å angripe Libanon.

Sist helg gikk Libanons statsminister Sa’ad Hariri av mens han var på besøk i Saudi-Arabia. Nasrallah hevdet dette kommer etter en saudisk innblanding i libanesisk politikk. Hizbollah og Hariris rivaler mener saudierne holder ham fanget, men Hariris støttespillere sier han oppholder seg i Saudi-Arabia fordi han er truet på livet i Libanon.

Zvi Bar’el i Ha’aretz mener Mohammed bin Salman, den sterke mannen i Saudi-Arabia, har planlagt Hariris avgang for å skape politisk uro i Libanon med håp om å svekke Hizbollahs og Irans innflytelse i landet. Dette har åpnet en ny front i det allerede iskalde forholdet mellom Iran og Saudi-Arabia. Bar’el tror ikke nødvendigvis at Salman lykkes med sin strategi.

Denne uken har Saudi-Arabia innført land- og sjøblokade av Jemen, etter at en ballistisk rakett ble avfyrt mot hovedstaden Riyadh. Raketten ble skutt ned av saudisk rakettforsvar.

Mer enn ti tusen mennesker er drept i krigen i Jemen siden 2014. Ifølge FN-tall lider syv millioner mennesker av sult, én million er berørt av en kolera-epidemi og hundretusener har mistet sine hjem.

– Denne forferdelige statistikken har ikke berørt verdensopinionen eller engasjert vestlige regjeringer, skriver Zvi Bar’el.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart