Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Smarte løsninger og syltynne modeller

Skjermdump fra minMote.no og klikk.no.
Skjermdump fra minMote.no og klikk.no.
Norske medier har vanskelig med å bryte sin historiefortelling om Israel som konfliktland. Denne uken utførte klikk.no og minMote.no bragden.

Klikk.no omtaler et arkitektprosjekt fra Tel Aviv, hvor en liten leilighet ble ombygd til å bli «mer praktisk, moderne og funksjonell». Løsningen kan bli en inspirasjon for andre som ønsker å få mest mulig ut av få kvadratmeter.

minMote.no, som er en avdeling av VG Nett, skriver om den nye loven i Israel som forbyr undervektige modeller i nasjonale reklamekampanjer. Loven innføres for å få bukt med spiseforstyrrelser, som er et utbredt problem også i Israel.

Den nye loven krever en medisinsk rapport av samtlige modeller som imøtekommer WHOs krav om underernæring der en BMI under 18,5 blir sett på som for lite. Loven krever også at all reklame som kommer ut på det isralske markedet må dokumentere om modellen i reklamen har blitt utsatt for etterarbeid som får modellen til å fremstå som slankere enn i virkeligheten. Loven vil ikke gjelde utenlandske publikasjoner, skriver minMote.no.

Norske medier har generelt et enormt overfokus på Israel, men samtidig en svært snever historiefortelling. Effekten blir et falskt bilde.

Det er forfriskende å se norske journalister skrive saker fra Israel som ikke handler om krig og konflikt, saker som viser israelere som mennesker som sliter med de samme problemer som oss. Et tøft boligmarked og press fra motebladenes retusjerte glansbilder skulle være velkjent også i Norge.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart