Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ann Cathrin og Linn møtte sin israelske pappa for første gang på over 20 år

Pappaen til Ann Cathrin (24) og Linn Andersen (23) flyttet hjem til Israel etter at forholdet til deres mor tok slutt da de var små. Siden har de ikke sett hverandre, før TV2 gjenforente dem. (Skjermdump fra TV2)
Pappaen til Ann Cathrin (24) og Linn Andersen (23) flyttet hjem til Israel etter at forholdet til deres mor tok slutt da de var små. Siden har de ikke sett hverandre, før TV2 gjenforente dem. (Skjermdump fra TV2)
Tirsdag kveld imponerte TV2 venner av Israel. Programmet Sporløs fortalte en gripende historie fra Israel uten anti-israelsk slagside. Klokken 23.40 i kveld kan du se reprisen av det sterke møtet mellom to unge norske kvinner og deres ultraortodokse far.

– Det var fint å se et norsk TV-program med opptak fra Israel uten anti-israelsk slagside, skrev Einar Salen på MIFFs Facebook-gruppe Nordmenn som støtter Israel tirsdag kveld. I kommentarfeltet får han støtte fra en rekke Israel-venner som var rørt til tårer og som skamroser programmet. Alle er vant med et negativt fokus når det gjelder Israel. Til tross for det enorme overfokuset, gir norske medier svært sjelden noen solskinnshistorier fra landet, selv om de er veldig mange.

Flere har spurt etter reprisen på Sporløs. Den kommer allerede i kveld, onsdag 24. oktober kl. 23.40.

For dem som ønsker en smakebit av Ann Cathrins og Linns historie har TV2 publisert utdrag av programmet på sine nettsider. TV2 skriver:

«Ann Cathrin (24) og Linn Andersen (23) vokste opp uten en pappa, etter at han reiste tilbake til Israel da forholdet med jentenes mor tok slutt da jentene var små. Siden den gang hadde de ikke sett hverandre.

Jentene husker heller ingenting om faren deres bortsett fra det de er blitt fortalt i oppveksten, så det ble et etterlengtet møte.»

Nå planlegger Ann Cathrin og Linn en ny tur til Israel for å bli bedre kjent med sin fars familie.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart