Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Formidler myte om israelske politikere

Faksmile fra Leif Andersens kronikk i avisen Demokraten 1. desember 2012.
Faksmile fra Leif Andersens kronikk i avisen Demokraten 1. desember 2012.
En skribent i Fredrikstad-avisen Demokraten skriver mot de gamle bibelske "mytene", men klarer selv å gi næring til en ny myte. Nok en gang blir julen brukt som påskudd for løgner mot jøder.

1. desember har Leif Andersen, tilsynelatende en skribent med fast spalte, en nesten helsides kronikk i avisen Demokraten. Artikkelen sår tvil om flere bibelske fortellinger i tilknytning til juletradisjonen, og gjengir også to avsnitt med landløfter til jødene fra 1. Mosebok.

MIFF har sendt følgende replikk til kommentaren som Leif Andersen føyde til om dagens israelske politikere. Vi har fått opplyst fra Demokratens redaktør at MIFFs svar blir trykket lørdag 8. desember.

 

Formidler myte om israelske politikere

Leif Andersen skriver om desember som «mytenes høytid» i Demokraten 1. desember. Hans kommentarer til Bibelens historier skal jeg ikke kommentere, men vil gjerne påpeke at Andersen selv er med på å dyrke fram en ny myte.

«At Israel bør ha landområdene mellom Nilen og Eufrat – Stor-Israel – er ikke fremmed for politikere i Israel i dag heller,» skriver Andersen.

Hvor tar du det fra? Kan du nevne navn på én folkevalgt politiker i Israel som noensinne har framsatt slikt som et politisk mål? Kan du nevne et israelsk parti som har noe i nærheten av dette i sitt partiprogram?

Det finnes noen få Knesset-politikere som mener Israel skal beholde kontrollen over Vestbredden for enhver pris. Dette er de gamle jødiske kjerneområdene Judea og Samaria. Til tross for dette er det store flertallet av jøder i Israel interessert i å trekke seg ut fra det meste av området dersom de bare kan få en ekte fred.

Det finnes knapt noen Knesset-politikere som ytrer den minste tanke om å ta tilbake kontroll over Gaza, langt mindre true fredsavtalene med Egypt og Jordan for å legge beslag på landområder i retning av Nilen og Eufrat. Det er totalt fremmed for politikere i Israel.

I forsøket på å drepe gamle myter, har Leif Andersen bidratt til å dyrke fram en ny.

Conrad Myrland
Daglig leder Med Israel for fred

 

Kristne høytider, særlig påsken, har ofte utviklet seg til hatfester mot jøder i landsbyer i Europa. De siste årene ser vi at julen stadig oftere blitt brukt til demonisering av den jødiske staten Israel. AUF Rogaland og NRKs Sidsel Wold innledet adventstiden med pepperkakehus som fremstiller Palestina som et fengsel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart