Skjermdump fra nrk.no kl. 10.18 torsdag 16. januar 2014.
Skjermdump fra nrk.no kl. 10.18 torsdag 16. januar 2014.

Fem raketter avfyrt fra Gaza mot storbyen Ashkelon

Minst fem raketter ble avfyrt fra Gaza-stripen mot den israelske storbyen Ashkelon natt til torsdag. Forsvarssystemet Iron Dome stanset rakettene. NRK melder bare upresist om Israels svar, uten å nevne det palestinske angrepet.

Rakettalarmen ble utløst i Ashkelon omkring klokken 02.00 lokal tid torsdag morgen. Til alt hell ble rakettene som var på vei inn fra Gaza-stripen stanset av forsvarssystemet Iron Dome, melder israelske medier.

Iron Dome blir tatt i bruk når systemet registrerer at raketter er på vei inn mot bebygde områder eller vital infrastruktur. Raketter som er på vei mot åpne områder blir normalt ikke stanset av Iron Dome. Menneskeliv kan derfor ha blitt reddet i natt. En sjette rakett kan ha landet i et åpent område, melder Jerusalem Post.

Israelske luftstyrker svarte på angrepet med å angripe fire mål nord på Gaza-stripen – et sted hvor militante palestinere opererer («terror site«), en underjordisk avfyringsrampe for raketter, et våpenlager og et produksjonssted for våpen. Det ble bekreftet «direkte treff» på alle mål, opplyser IDFs talsmannskontor.

På NRK.nos nyhetsside om «den israelsk-palestinske konflikten» er det torsdag morgen kommet en kortmelding om det som skjedde i natt. Den lyder slik i sin helhet:

«Fem såret i israelsk angrep mot Gazastripen. En palestinsk kvinne og fire barn er såret i et israelsk luftangrep mot Gazastripen, opplyser palestinske sykehuskilder. De ble truffet av splinter og situasjonen skal ikke være kritisk for noen av dem.

Ingenting om rakettangrepene mot Israel. Ingenting om hvilke mål Israel valgte å svare mot. Ingen presisjon, bare «israelsk angrep mot Gazastripen.» Ingenting fra israelsk side i det hele tatt.

Såvidt vi kan se med søk i Google News kl. 10.30 har ingen andre norske medier foreløpig nevnt nattens hendelser.

En ekstrem overdekning av Israels kriger, uten at krigføringen sammenlignes med kriger i andre land, skaper et falskt inntrykk av en grusom jødisk stat, skrev MIFF i NRK Ytring i november 2012.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart