Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Svaret er nei, Hege Holm

NRKs programleder Hege Holm. (Skjermdump fra Dagsnytt Atten 6. november 2014)
NRKs programleder Hege Holm. (Skjermdump fra Dagsnytt Atten 6. november 2014)
Var det Israels stengning av Tempelplassen som satte sinnene i kok hos palestinerne? spurte NRKs programleder Hege Holm i Dagsnytt Atten. Hun skulle hørt etter hva professor Hilde Henriksen Waage sa like før.

Dagsnytt Atten 6. november var professor Hilde Henriksen Waage gjest i studio. Professoren begynte med å nevne det brutale drapet på en palestinsk tenåring utført av en liten gruppe jødiske ekstremister i begynnelsen av juli som en forklaring på uroen i Jerusalem. Hun omtalte det også som «begynnelsen på Gaza-krigen». Professoren unngikk å nevne drapet på de tre israelske tenåringene noen uker tidligere.

Ellers i innslaget ga Henriksen Waage mange viktige opplysninger om situasjonen i Jerusalem. På et tidspunkt spurte programleder Hege Holm: «I forrige uke stengte de [israelerne] jo adgangen til Al-Aqsa moskéen, og det er første gang på 14 år, er det det som tente sinnene?»

Hun skulle ha hørt hva Henriksen Waage sa like før: «I tillegg har det nå vært i flere uker sammenstøt oppe på Tempelhøyden ved al-Aqsa moskéen.»

Israels kortvarige stengning av Tempelplassen kom som en direkte reaksjon på vold fra islamistiske ekstremister, etter drapsforsøket på rabbiner Yehuda Glick. Sinnene var tent i kok mange uker tidligere, og hensikten med stengningen var å hindre at allerede tente sinn fikk herje fritt.

Professoren hadde allerede gitt programlederen svaret. Svaret var nei.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart