Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

NRK sprer palestinsk jentes løgner til norske barn i superpropaganda

Supernytts seere tirsdag 2. desember fikk høre at israelere kjører over og skyter på palestinske barn på Vestbredden. (Foto: Skjermdump fra NRK)
Supernytts seere tirsdag 2. desember fikk høre at israelere kjører over og skyter på palestinske barn på Vestbredden. (Foto: Skjermdump fra NRK)
De som så på NRK Supers barnenyhetssending tirsdag, fikk høre at israelske innbyggere på Vestbredden stadig kjører over og skyter på palestinske barn.

Målgruppen for nyhetssendingene til NRK Super er barn i alderen åtte til tolv år. Tirsdag 2. desember ble den åtte år gamle palestinske jenta Jana Tamimi presentert som ”en viktig stemme i konflikten mellom israelerne og palestinerne på Vestbredden.” Deretter fikk hun komme med grove anklager mot Israel, som eneste kilde i innslaget.

Jenta fra landsbyen Nabi Saleh i nærheten av Ramallah, har blitt kjent på YouTube for å filme opptøyer og konflikter mellom israelske soldater og palestinere i landsbyen med mobiltelefonen sin. Ifølge NRK er hun ”tøffere enn de fleste”.

 

– Tar fra oss retten til å leve

– De tar fra oss retten til å leve, fortalte hun barna som så på NRKs tilrettelagte nyhetssending for deres aldersgruppe.

Ingen stemme motsa henne.

Videre fortalte hun at Israel hindrer henne i å bade i sjøen, og at det hender barna kommer for sent til skolen på grunn av de israelske kontrollpostene. Ingen behøver å være i tvil om at de palestinske terrororganisasjonene påfører sin egen befolkning betydelig ubehag ved å sette Israel under konstant terrortrussel. Barna er uskyldige ofre for et kynisk palestinsk lederskap som nekter å ta avstand fra hatet som skaper Israels behov for sikkerhetstiltak. Har åtte år gamle Jana tenkt på den siden av saken? Burde de norske barna kanskje få høre noen ”tøffe” og ”viktige” stemmer også fra den andre siden? Tydeligvis ikke, ifølge NRK.

 

– Skyter på oss og kjører over oss

Reportasjen sparte dessuten det verste til slutt. Det hele slår for alvor over i udokumentert propaganda da Jana avslutter med følgende kommentar:

– Vi vil leve i frihet, gå i gatene uten å bli påkjørt av de som bor der. Uten at de skyter på oss eller kjører over oss.

Hva annet kan barna som ser på sitte igjen med, enn at israelere (ikke minst de som bor på Vestbredden) har for vane å skyte på, eller kjøre over, palestinske barn?

Etter denne sjokkerende påstanden kommer ingen stemme som ivaretar den presseetiske tilsvarsretten. Og påstanden dokumenteres heller ikke med et eneste eksempel på slike angivelig hyppige beskytninger og påkjørsler.

I stedet går programmet videre med et nytt innslag, om en restaurant der all maten lages av insekter. Trenger man være i tvil om hvilket inntrykk barna sitter igjen med av israelerne på Vestbredden?

 

Vanlig med steinkasting

Ifølge den bosetningskritiske organisasjonen B’tselem pleier de ukentlige demonstrasjonene mot Israel i landsbyen til Jana ofte å innebære steinkasting mot de israelske styrkene. IDF tar ofte kontroll over demonstrasjonene før de eskalerer i voldelige opptøyer, ved å gå inn og spre folkemengden.

Synes Jana det er greit å kaste steiner på folk, siden hun ikke kritiserer denne voldsbruken? Synes NRK det er greit, siden heller ingen andre kritiserer dette i innslaget?

Skjevhet og utelatelser i NRKs Israel-dekning er vi vant til. Men her har barnekanalen NRK Super overgått seg selv ved å nærme seg de palestinske tv-kanalenes stolte tradisjon for barnepropaganda. Det er superpropaganda.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart