Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En mexicansk student tok seg ulovlig inn på utdelingen av Nobelprisen. (Skjermdump via Nobel Media/ NRK/ Reuters)
En mexicansk student tok seg ulovlig inn på utdelingen av Nobelprisen. (Skjermdump via Nobel Media/ NRK/ Reuters)

Mexico og Israel

En ung mann fra Mexico brukte utdelingen av Nobels fredspris til å markere sin fortvilelse over at situasjonen for innbyggerne i landet ikke får oppmerksomhet i andre land. Hvordan har norske medier dekket drap på 120.000 mexicanere og 1,6 millioner flyktninger siden 2006?

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fra 1. januar 2006 til 30. november 2014 har Mexico 12.299 treff i Atekst-søk i norsk rikspresse. Det dekker avisene Aftenposten, Dag og Tid, Dagbladet, Dagens Næringsliv, Dagsavisen, Klassekampen, Morgenbladet, Nationen, VG, Vårt Land.

I samme periode får Israel 28.901 treff på søk i de samme avisene.

Fra 2006 er langt over hundre tusen mennesker drept i det som blir kalt Mexicos narkotikakrig. I 2012 ble det beregnet at 1,6 millioner mennesker var drevet på flukt. I august 2013 anslo Molly Molloy, en biblioteksforsker ved New Mexico State University at minst 120.000 mennesker var drept de foregående seks år. I tillegg kommer 27.000 personer som er savnet og et ukjent antall mennesker gravlagt i massegraver.

Fra 2006 er i underkant av 6000 mennesker drept i konflikt mellom Israel og palestinerne.

Veldig forenklet kan vi konkludere: En konflikt med 20 ganger færre drepte får to og en halv ganger mer oppmerksomhet i norske medier.

(Det er selvsagt noe feilmarginer her, da norske riksmedier også nevner Mexico og Israel uten at det alltid dreier seg om konflikt, men hovedmønsteret er klart.)

Også nyhetsbyrået NTB, som leverer utenriksstoff til en rekke norske aviser, har vist liten interesse for krigen i Mexico i forhold til Israel.

Søk på Mexico fra 1. januar 2006 til 30. november 2014 gir 8.193 treff. I samme periode har NTB 17.935 treff på Israel.

Norske mediers prioriteringer skaper fortvilelse i Mexico. I Norge er en av de mest alvorlige effektene at det piskes opp hatfølelser mot Israel.

Til sammen 8.700 mennesker ble drept i terror i Irak og Pakistan i 2013. Samme år ble 38 palestinere og seks israelere drept i Israel, Vestbredden og Gaza. Hvem tror du fikk flest artikler i nyhetsbyrået NTB?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart