Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

To Gaza-kriger i måneden i Sør-Sudan

Skjermdump fra Nrk.no 14. desember 2014.
NRK kunne søndag melde at minst 50.000 mennesker er drept i Sør-Sudan det siste året. Det tilsvarer to Gaza-kriger i måneden, men hvilken dekning har det fått i norske aviser?

12. desember påpekte MIFF at norsk rikspresse over de siste ni år har gitt konflikten i Mexico to og en halv ganger mindre oppmerksomhet enn konflikten mellom israelere og palestinere, til tross for at konflikten i Mexico har tatt minst 20 ganger flere menneskeliv.

14. desember kom det en artikkel i NRK som inviterer til å gjøre en ny sammenligning. International Crisis Group mener minst 50.000 mennesker er drept i Sør-Sudan de siste tolv månedene. Enkelte diplomatiske kilder mener dødstall opp mot hundre tusen er mer reelle.

Fra 15. desember 2013 til 15. desember 2014 gir søk på Sør-Sudan i Atekst 517 treff på søk i norsk rikspresse. Det dekker avisene Aftenposten, Dag og Tid, Dagbladet, Dagens Næringsliv, Dagsavisen, Klassekampen, Morgenbladet, Nationen, VG, Vårt Land.

I samme periode gir søk på Israel 2952 treff og søk på Gaza 1642 treff.

Sagt med rene ord: En konflikt med minst 25 ganger flere drepte får nesten seks ganger mindre oppmerksomhet i norske medier.

Den samme skjevheten gjelder for nyhetsbyrået NTB.

NTB har nevnt Gaza 1366 ganger og Israel 2864 ganger det siste året. Sør-Sudan er nevnt 725 ganger.

NTB gir Israel fire ganger mer omtale enn Sør-Sudan, hvor minst 25 ganger flere mennesker er drept.

Enhver kan bare ane hvilke følelser dette skaper hos sudanesere som følger med i norske aviser. I Norge er en av de mest alvorlige effektene at det piskes opp hatfølelser mot Israel.

Til sammen 8.700 mennesker ble drept i terror i Irak og Pakistan i 2013. Samme år ble 38 palestinere og seks israelere drept i Israel, Vestbredden og Gaza. Hvem tror du fikk flest artikler i nyhetsbyrået NTB?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart