Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel størst med hjelp på bakken i Nepal

Israelske leger tok onsdag 29. april imot den første babyen på feltsykehuset i Nepal. (Foto: IDF)
Nyhetsbyrået NTB har som vanlig sin egen vinkling på Israel.

MIFF skrev mandag 27. april om Israels redningsarbeid etter jordskjelvet i Nepal. Tidligere samme dag hadde nyhetsbyrået NTB en artikkel hvor fokuset ikke var på Israels redningsinnsats av nepalesere, men av israelske surrogatbabyer.

«Israel sender en militær delegasjon for å tilby hjelp og hente sine statsborgere fra Nepal etter jordskjelvkatastrofen som har kostet over 2.500 menneskeliv,» skrev NTB.

Det nyhetsbyrået kaller «en militær delegasjon» er en stor gruppe på 250 leger og redningspersonell. Gruppen har satt opp et feltsykehus med 60 senger som kom i aktivitet allerede onsdag. Nepals statsminister Sushil Koirala og Nepals forsvarssjef deltok ved åpningsseremonien av sykehuset.

Nyhetsbyrået NTB nevnte Israel to ganger i forbindelse med Nepal-katastrofen mandag 27. april. Senere på dagen ble Israel listet opp blant andre land som sender redningsmannskaper.

Tre dager er gått siden den gang.

Allerede 27. april var det klart, ifølge en CNN-grafikk, at Israel er det landet som i denne tidlige fasen sendte flest hjelpemannskaper til Nepal.

CNN-grafikk via Times of Israel.
CNN-grafikk via Times of Israel.

Du vil ikke få høre det fra NTB. Onsdag behandlet israelske leger hundre pasienter og tok imot den første babyen – en gutt. Du vil ikke få høre det fra NTB.

Også i tidligere naturkatastrofer har Israel utmerket seg med kraftig og rask innsats – for eksempel etter jordskjelvet på Haiti.

Omkring to tusen israelere var i Nepal da jordskjelvet rammet i helgen. Én israeler er fortsatt savnet. Etter at CNN laget sin grafikk har Nepals naboland India kommet sterkt på banen med mange hjelpemannskaper.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart