Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Møte med soldater vekket framtidshåp

Gina Darawi møter israelske soldater. (Foto: Skjermdump fra SVT)
Den svensk-palestinske tv-journalisten Gina Dirawi ble med israelske kvinnelige soldater ut i felten. Det vekket håp i henne om en framtid med fredelig sameksistens. Her finner du lenke til dokumentarfilmen fra SVT.

Gina Darawi er programleder for dokumentarserien Ginas Värld på Sveriges Television. Hun innleder programmet med å presentere seg slik:

– Jeg heter Gina Darawi, og jeg funderer ofte på hva meningen med alt er. Gjennom å lytte til andres historier håper jeg å kunne lære mer om hvordan man forholder seg til livet og sin egen mening, og ikke miste seg selv langs veien.

I den første episoden av høstsesongen drar hun til Israel for å møte kvinnelige soldater i det israelske forsvaret og være med dem på patrulje ved grensen til Egypt. Spørsmålet som stilles i tittelen på episoden er: ”Hvorfor vil israelske jenter være stridssoldater?”

Darawi er selv palestiner, og forteller i programmet at hennes besteforeldre skal ha blitt fordrevet fra sitt hjemsted, og at hennes foreldre vokste opp under dårlige forhold i flyktningleir i Libanon. Det er første gang hun møter israelske soldater, og hun sier i starten av programmet at tanken skremmer henne. Men gjennom uformell og ærlig dialog med jentene i det israelske forsvaret forandrer innstillingen hennes seg merkbart. Gjennom programmet uttrykker hun en økende grad av håp for framtiden.

– Vi i den yngre generasjonen kan utgjøre en stor forskjell ved å erkjenne hverandres eksistens, og ved å slutte å vurdere hverandre etter hverandres nasjonalitet, sier hun underveis i programmet.

– En dag tror jeg virkelig hundre prosent at vi kommer til å kunne leve side om side, konkluderer hun til slutt.

Programmet gir et godt innblikk i tankegangen til vanlige israelske ungdommer i militærtjeneste og løfter fram håpet deres om fred og en framtid med gjensidig respekt og anerkjennelse mellom jøder og palestinere. Programmet viser også hvor mye som kan endre seg på grasrotplan gjennom at mennesker møtes og snakker sammen.

Her kan du se det 28 minutter lange tv-programmet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart