Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Ikke sannsynlig at B’Tselem-brann var påsatt

Skjermdump fra Btselem.org.
Skjermdump fra Btselem.org.
Interesseorganisasjonen B’Tselems lokaler i Jerusalem sto i brann søndag kveld. Brannvesenet tror ikke lenger på mistanken om at brannen skulle ha vært påsatt.

– Brannen i B’Tselems kontorlokaler var sannsynligvis forårsaket av feil i det elektriske systemet, opplyser brannvesenet i Jerusalem ifølge Ha’aretz.

Det er ikke funnet tegn på at brannen var påsatt, slik det først ble mistenkt.

Brannen brøt ut søndag kveld ved 22-tiden. B’Tselems hovedkvarter befinner seg i bydelen Makor Haim i Jerusalem. Det begynte å brenne to steder i lokalene på omtrent samme tid. Brannvesenet hadde slokningsarbeidet under kontroll i løpet av en time.

B’Tselem omtales ofte som menneskerettighetsorganisasjon og er kjent for Israel-kritiske standpunkter. Den samme bygningen huser også flere andre kontorer, blant annet hovedkvarteret til organisasjonen Hand in hand, som driver flerspråklige skoler med både jødiske og arabiske elever. En av deres skoler var offer for et price tag-angrep i 2014.

B’Tselem skriver i en pressemelding at medarbeiderne er lettet over meldingen om at brannen ikke ser ut til å ha vært påsatt, og at de er ivrige etter å komme tilbake på jobb. Ingen av organisasjonens ansatte befant seg i bygningen da brannen brøt ut, men andre leietakere i de andre etasjene i kontorbygningen måtte evakueres.

 

NRK holdt deg ikke oppdatert

Ett døgn etter at brannvesenet først kom med opplysningen om at brannen ikke var påsatt, har Nrk.no fortsatt ikke meddelt sine lesere dette. NRK har fortsatt stående en nyhetsmelding fra natt til mandag, publisert klokken 02.14, som sier: ”Brann i Jerusalem – Det begynte å brenne i lokalene til den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselems kontorer i Jerusalem søndag kveld. Politiet mistenker at brannen ble påsatt.” De som bare fikk med seg nyheten hos NRK, blir dermed sittende med et inntrykk av at brannen var et resultat av et ekstremistangrep.

Denne gangen gjorde NTB en bedre jobb. ”Brannen i kontorene til menneskerettsorganisasjonen B’Tselem i Jerusalem var ikke påsatt, ifølge brannvesenet i byen”, meldte NTB allerede mandag formiddag.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart