Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NTB rettet feil etter MIFFs faktasjekk

NTBs overskrift før og etter korreksjon.
NTBs overskrift før og etter korreksjon.
- Jeg krever at meldingen blir rettet, skrev Jan Benjamin Rødner til NTB. Det ble den.

«I NTBs verden er boliger for arabere boliger, boliger for jøder er bosetninger,» skrev MIFF i en faktasjekk på formiddagen mandag 4. juli. NTB hadde feil både i overskrift og brødtekst da de hevdet Israel «godkjente» og «fremskynder» nye «bosetninger for jøder». Det er snakk om boliger, påpekte MIFF.

MIFFs hovedstyremedlem Jan Benjamin Rødner sendte tidlig i ettermiddag følgende e-post til NTB:

«Meldingen er feil, både i overskriften og innholdet. Det står korrekt at det er godkjent 600 nye boliger for arabere. Men når det gjelder jøder står det «bosetninger» selv om også dette er boliger og selv om engelsksproglige kilder som høyst sannsynlig er NTBs kilde, bruker det samme begrepet om begge forhold.  Faktisk er det ikke godkjent en eneste ny bosetning på mange år. Selv om NTB ynder å forfalske nyheten ved å påstå at det dreier seg om bosetninger. Forskjellen er enorm. Jeg krever at meldingen blir rettet og at det blir gjort oppmerksom på at den første meldingen var feil.»

Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)

Svaret kom raskt fra NTB:

«Du har rett og vi fikser tittelen, som ble stående igjen da en tidligere versjon av saken ble korrigert. I saken står det ellers klart og tydelig boliger.»

I NTBs første versjon av saken, sendt ut kl. 03:06, var ordet bosetninger brukt både i overskrift og brødtekst. Det var denne meldingen MIFF korrigerte.

I den andre versjonen av saken, sendt ut kl. 08:07, var bosetninger erstattet med boliger i brødtekst, men ikke i overskrift.

I den tredje versjonen av saken, sendt ut etter Rødners e-post til NTB i ettermiddag, er også overskriften rettet. Nå heter det: Israel godkjenner nye boliger i bosetninger.

I Israel blir ikke de jødiske bydelene av Jerusalem, heller ikke de som ligger øst for 1949-linjene, regnet som bosetninger. Jødisk utbygging i disse områdene er det bred konsensus om i Israel, det er det også for utbygging i Ma’ale Adumim. I Israel blir Ma’ale Adumim omtalt som en av fire, fem «bosetningsblokker» som Israel ønsker å beholde i en eventuell avtale om grensedragning med palestinerne.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart