Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Yarmouk. (Illustrasjonsfoto: UNRWA, flickr)
4000 palestinere er drept i den syriske borgerkrigen. Mange ble drept i flyktningeleiren Yarmouk. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)

De lidende palestinere du ikke hører om

3.500 er drept, 12.000 sitter i fengsel, titusenvis er drevet på flukt.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Hvorfor er det nesten bare palestinere som bor på Vestbredden og Gaza-stripen som får oppmerksomhet? – Fordi det er disse som det internasjonale samfunnet bruker som et våpen mot Israel, svarer Khaled Abu Toameh i en artikkel på Gatestone Institute 31. august. Abu Toameh er en palestinsk journalist bosatt i Jerusalem.

Siden borgerkrigen begynte i Syria i 2011 er nesten 3.500 palestinere blitt drept i landet, ifølge Action Group For Palestinians of Syria (AGPS) i London. De er blitt drept i bombardement, væpnede trefninger, tortur i fengsel og som et resultat av beleiring av flyktningleirer.

– Fordi disse palestinerne ble drept av arabere, og ikke israelere, er ikke dette nyheter i mainstream media, skriver Abu Toameh.

– Når media er opphengt av Israel, gjør det en stor bjørnetjeneste til palestinske ofre av arabiske forbrytelser, fortsetter han.

Heller ikke palestinske selvstyremyndigheter ser ut til å være særlig opptatt av situasjonen for sine brødre i Syria. PA er for tiden opptatt av å bedre forholdet til Assad-styret i Syria. Nylig åpnet PA en ny ambassade i Damaskus, i hovedstaden til det samme regimet som står for drapene, fengslingen og torturen som mange palestinere opplever daglig.

Hver sommer kommer det reportasjer om vannmangel i palestinske landsbyer på Vestbredden. Men hvor mange vestlige journalister har brydd seg med de tørste palestinerne i flyktningleiren Yarmouk i Syria? spør Abu Toameh. Denne leiren har vært uten vannforsyninger i mer enn 720 dager. Den har vært uten strømforsyninger de siste tre år. Beleiringen har vart i 970 dager, andre leirer som Al-Sabinah og Handarat har vært under beleiring omtrent like lenge.

I juni 2002 bodde det 112.000 palestinere i Yarmouk. I slutten av 2014 hadde tallet gått ned til under 20.000. Ifølge Abu Toamehs kilder sitter 12.000 palestinere i syriske fengsel, uten rett til å møte advokat eller familiemedlemmer. Blant de fengslede er 765 barn og 543 kvinner. Palestinske kilder hevder 503 palestinere har dødd etter tortur i fengsel de siste årene. Noen palestinske kvinner forteller om voldtekter i fengsel.

– PA går aldri glipp av en mulighet til å kreve løslatelse av palestinske fanger i Israel, hvor de fleste er mistenkt for eller dømt for terror. Men når det kommer til de tusener som blir torturert i Syria, er PA-lederne i Ramallah dødsstille, skriver Abu Toameh. Fatah og Hamas har av og til kontaktet syriske myndigheter for å få løslatt fanger, men da har det bare for å be om løslatelse for medlemmer av sine egne bevegelser.

– Når vestlige journalister bruker masse tid på palestinere som blir forsinket i israelske kontrollposter på Vestbredden, og ikke bryr seg om tønnebombene som blir sluppet over boligområder i flyktningleirene i Syria, så må man begynne å lure på hva det egentlig er som driver dem, avslutter Abu Toameh.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart