NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Falsk nyhet på NRK

"Det bygges som aldri før i de ulovlige bosetningene Israel har etablert på Vestbredden," skriver NRK. Fake news fra NTB!

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Torsdag 5. januar publiserte Nrk.no en NTB-artikkel med overskriften «Kina sender tusenvis av bygningsarbeidere til Israel«.

I NRKs bildetekst heter det: «Det bygges som aldri før i de ulovlige bosetningene Israel har etablert på Vestbredden.»

Bildeteksten kommer fra NTBs redaksjon, og ble sendt ut til deres abonnenter i norske redaksjoner før kl 06.00 i morges.

Men det er en grov feil.

NTB-saken bygger på en nyhetsmelding fra organisasjonen Peace Now publisert 15. desember 2016. «Ifølge data publisert av Israels Statistiske sentralbyrå (CBS) ble 1723 boenheter igangsatt i bosetningene i løpet av de første ni månedene av 2016. Dette er en 24,8 prosent økning i forhold til samme periode året før. Til sammenligning gikk byggestart i selve Israel ned med 5,1 prosent i forhold til samme periode året før,» innleder Peace Now.

Dette er offisiell israelsk statistikk som vi ikke betviler, og som NTB har klart å gjengi korrekt i artikkelen.

Men det betyr ikke at Israel bygger som aldri før i bosetningene, slik det hevdes i bildeteksten.

Det kan vi si på grunnlag av tall fra de samme kildene som NTB bruker, CBS og Peace Now. På nettsiden har Peace Now en oversikt som viser antallet byggestarter per år helt tilbake til 1973.

Dersom vi antar at antallet byggestarter i siste kvartal av 2016 lå på samme nivå som årets første ni måneder, vil antallet byggestarter i bosetningene på Vestbredden ha vært 2297 boenheter i 2016. Da er tallenes tale klar. 2016 var på ingen måte noe toppår. Det er bygd mer i bosetningene i 2013, 2008, 2000, 1999, 1998, 1997, 1995, 1992, 1991, 1984, 1982 og 1981.

Selv om fjerde kvartal i 2016 skulle hatt betydelig større byggestart-aktivitet enn de første tre kvartaler (det har vi ingen indikasjon på), ville det aldri kunne komme i nærheten av å være bygging «som aldri før».

Hva tallene i realiteten viser, er at Netanyahu-regjeringen holdt tilbake byggetillatelser de første årene etter den kom til makten i 2009. I 2010, 2011, 2012 var antallet byggestarter på lavere nivå enn noen gang før siden 1986. Det var først etter terrorangrepet i Itamar og etter at palestinerne nektet å komme til forhandlinger at regjeringen økte byggetakten.

Det har nok NTB og NRK aldri fortalt deg. I stedet velger de å spekulere, uten noe oppgitt kildegrunnlag, på hvor kinesiske arbeidere skal jobbe.

Skjermdump fra Peace Nows nettside, hvor MIFF har lagt inn linjen for byggestart tilsvarende et beregnet 2016-nivå.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart