Bassem Eid på MIFFs Israelkonferanse i juni 2017. (Foto: MIFF)
Bassem Eid holdt foredrag på MIFFs Israelkonferanse i juni 2017. (Foto: MIFF)

Palestineren Bassem Eid: – De israelske bosetningene gagner palestinerne

La Stavanger Aftenblad-leserinnlegget til Bassem Eid, MIFFs landsmøtetaler, gå viralt!

Fredag 23. juni trykker Stavanger Aftenblad et debattinnlegg av den palestinske menneskerettighetsaktivisten Bassem Eid. Artikkelen er også publisert på nett. Tidligere i juni var Eid en av hovedtalerne på MIFFs Israelkonferanse på Gjøvik.

I Aftenbladet tar Eid avstand fra boikottbevegelsen mot Israel.

– BDS-bevegelsen og andre anti-Israel-aktivister bruker israelske bosetninger på Vestbredden for å demonisere Israel, men de ser ikke ut til å forstå at bosettingene gagner palestinerne slik situasjonen er på bakken i dag, skriver Eid.

Palestinernes viktigste problem er økonomi og korrupte ledere, mener palestineren. Bosetningene bidrar til å gi arbeidsplasser til et stort antall palestinere.

– Vi palestinere lider av mangel på lederskap og har ingen legitim ledelse. Både Hamas og Fatah er korrupte. Mahmoud Abbas ble valgt til president i 2005 for en fireårsperiode, men det har ikke vært avholdt valg siden. Selv om det internasjonale samfunnet fortsatt later som om Abbas er den legitime presidenten, tror verken Israel eller vi palestinere at han representerer oss. Han har ingen myndighet til å snakke med Israel om fred eller en permanent løsning. Det er heller ingen indikasjon på at Abbas ønsker en fredsløsning, skriver Eid.

Les og DEL hele innlegget i Aftenbladet.

La leserinnlegget i Aftenbladet bli avisens mest delte artikkel denne uken! La redaksjonen se at folk har stor interesse for slike saker. Fra Aftenbladet side, klikk del og oppmuntre dine venner til å gjøre det samme!

Se Bassem Eids foredrag på MIFF-konferansen 11. juni.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart