Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Sigurd Falkenberg Mikkelsen. (Skjermdump fra Nrk.no 6. desember 2017.)
Sigurd Falkenberg Mikkelsen. (Skjermdump fra Nrk.no 6. desember 2017.)

NRKs Sigurd Falkenberg Mikkelsen gjengir Trump helt feil

Hvorfor kan man ikke en gang gjengi en tale korrekt?

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

«Han nevnte ikke palestinerne og har ikke nevnt palestinernes stat,» sa NRKs korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen i en direktesending fra Jerusalem kort tid etter Donald Trumps tale om Jerusalem 6. desember.

Det er faktisk helt feil.

Trump nevnte palestinerne seks ganger med navn i sin tale. Han nevnte dem første gang i første setning av talen, viser den fulle gjengivelsen til New York Times.

– Min tale i dag markerer begynnelsen på en ny tilnærming til konflikten mellom Israel og palestinerne, innledet Trump.

Trump nevnte palestinerne helt på slutten. «Gud velsigne dere. Gud velsigne Israel. Gud velsigne palestinerne og Gud velsigne USA. Hjertelig takk. Takk.»

Da hadde han i mellomtiden påpekt at de siste to tiårene ikke har brakt en varig fred mellom Israel og palestinerne nærmere. «Vi ønsker en avtale som er en god avtale for israelerne og en god avtale for palestinerne,» sa Trump. «Vi tar ikke stilling til noen sluttstatus-spørsmål, inkludert de spesifikke grensene for Israels suverenitet i Jerusalem eller løsningen for omstridte grenser. De spørsmålene må de involverte partene avklare.»

Trump nevnte også en palestinsk stat. «USA vil støtte en tostatsløsning dersom begge sider kommer til enighet om det,» sa Trump.

Helt siden 1937 har palestinerne avvist en tostatsløsning. Milliarder av kroner, euro og dollar er investert i «tostatsløsningen», men et stort flertall av palestinerne er ganske enkelt ikke interessert. De vil selv ha en arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men krever at verdens eneste jødiske stat skal bli borte.

[os-widget path=»/conradmyrland/hvem-sa-dette» of=»conradmyrland» comments=»false»]

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart