Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump fra vg.no.
Skjermdump fra vg.no.

Hvordan dekker norske nettaviser historiens kraftigste rakettangrep mot Israel fra Gaza?

Er du overrasket?

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Granat- og rakettangrepene mot Israel det siste døgnet har vært de mest intense noen gang, også mer intenst enn de mest intense døgnene av krigen i 2014, ifølge Times of Israel.

Når Midtøstens eneste demokrati og rettsstat blir utsatt for dødelig rakettregn fra islamistiske terrorgrupper, skulle du tro dette ble dekket av norske nettaviser? La oss ta en sveip over situasjonen rundt kl. 13.00 tirsdag 13. november, om lag 21-22 timer etter at rakettangrepene startet.

 

NRK

Omkring 50 prosent ned på forsiden har NRK overskriften: «Hardeste luftangrep mot Gaza-stripen siden krigen i 2014. Israel besvarte rakettangrep fra det palestinske området.»

 

VG 

Omlag 80 prosent ned på forsiden har VG denne vinklingen: «Luftangrep mot Gaza etter 300 raketter mot Israel». (Antallet har steget til over 400.)

Øverst til høyre på sin forside, i nyhetstickeren, har VG overskriften «Israeler død etter angrep». Dette er feil. Det var en palestiner fra Hebron som ble drept da en Hamas-rakett slo ned i den israelske byen Ashkelon.

Dagbladet

Omlag 30 prosent ned på forsiden har Dagbladet en overskrift som sier: «Svarer på angrep. Israel med luftangrep mot mål langs hele Gaza-stripen»

Aftenposten

Om lag 15 prosent ned på forsiden har Aftenposten en 7 timer gammel sak med overskriften «Gaza-angrep trolig de mest omfattende siden krigen i 2014». Alt tyder på at avisen tenker på de israelske gjengjeldelsene som angrep.

 

 

Nettavisen

«Gaza-angrep: Mest omfattende siden krigen», skriver Nettavisen. Bildet viser en israelsk buss som ble rammet av en rakett fra Hamas.

 

Dagens Næringsliv 

«Gaza-angrep trolig de mest omfattende siden krigen i 2014», skriver Dagens Næringsliv omkring 80 prosent nede på forsiden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart