Faksmile fra forsiden av MIFFs NTB-rapport.
Faksmile fra forsiden av MIFFs NTB-rapport.

Se hva NTB svarer på MIFFs kritiske rapport

Det er vanskelig å imøtegå en rekke små detaljer samlet gjennom en årrekke, som i denne rapporten. Det vi gjør fremover, er viktigere, skriver nyhetsredaktør Geir Terje Ruud.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Torsdag 7. februar publiserte MIFF rapporten Not To Believe – Nyhetsbyrået NTBs svik mot redaksjoner og lesere. Avisen Dagen har bedt NTB om et svar på MIFFs rapport. Svaret som stod på trykk 11. februar, gjengis under i sin helhet med tillatelse fra nyhetsredaktør Geir Terje Ruud i NTB.

Hva synes du om NTBs svar? – Skriv din mening i kommentarfeltet under.

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, kommenterte NTBs svar i en direktesending på kvelden 11. februar.

Se direktesendingen via YouTube.

Se direktesendingen via Facebook.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/385913185293595/

 

NTB og Midtøsten-dekning

Geir Terje Ruud, nyhetsredaktør (konstituert) i NTB

Midtøsten-konflikten er preget av sterke holdninger og mange forsøk på å spre fakta eller påstander som støtter den ene sides sak. I NTB har vi som mål å vekte påstander og argumentasjon i vår journalistikk. Når det presenteres fakta fra seriøse kilder som er motstridende, bringer vi gjerne begge for å gi balanse og dokumentere at det også i Midtøsten kan være vanskelig å finne reelle fakta. For eksempel kan vi ofte stole på at antall rapporterte døde er noenlunde korrekt, men kan ikke alltid være sikre på om de
som ble drept var rene sivile eller om de deltok i krigshandlinger.

Når det gjelder påstander og holdninger, presentert som noe i nærheten av fakta, skal vi være tilbakeholdne.

Norges interesse for Midtøsten har historisk sett vært stor, med jevnlige oppblussinger, som ved staten Israels opprettelse. Det at titusener har deltatt i fredsbevarende operasjoner og at Norge hadde en sentral rolle i forsøket på å skape en langvarig løsning på 90-tallet, har også bidratt til dette.

Det er noen av mange grunner til at NTB skriver mye om Midtøsten og prioriterer det foran
andre konflikter. Vi er dessverre ikke lenger i en situasjon der vi har 17 utenriksmedarbeidere som for en stor del er på reise for å dekke de fleste områder i verden. Den tid er forbi.

Når det gjelder informasjon om hva enkeltmedarbeidere har
hatt på sin Facebook-side, velger jeg å la det tilhøre privatlivet.

For en journalist i et nyhetsbyrå er det alltid et mål å opptre så objektivt som mulig og bringe det nærmeste vi kommer vår forståelse av sannheten. Men det er også en oppgave å skildre en konflikt slik at de som rammes hardest, blir synlige. I Midtøsten er mange ofre på alle sider havnet i en uønsket situasjon, med lidelse som politikere og aktivister har
bidratt sterkt til at de er havnet i.

Jeg har sittet i stolen som nyhetsredaktør i en måneds tid, og skal bare ha den noen uker til. I disse ukene har det vært en komplisert konflikt i Venezuela, der det finnes mer enn en tolkning av grunnloven. En rekke uenige eksperter fremstår som like sikre på at de har rett og det er et tegn på at heller ikke den konflikten er enkel å forstå og formidle. Det er også den siste tiden kommet frem tall som tyder på at sivile liv er gått tapt i Jemen i større grad enn vi har klart å formidle.

Det er en rekke saker vi burde ha skrevet og en rekke konflikter vi gjerne skulle ha bidratt til kunnskap om, slik at våre kunder og deres lesere blir bedre orientert. Men vi rekker ikke alt.

Dog skal det ikke være tvil om at det vi gjør, ønsker vi å gjøre så det gir et korrekt bilde og at det fremstår som så objektivt som vi kan klare. Vi er selvkritiske til det vi gjør og diskuterer ofte om vi gjør en så god jobb som vi ønsker. Det er vanskelig å imøtegå en rekke små detaljer samlet gjennom en årrekke, som i denne rapporten. Det vi gjør fremover, er viktigere.

Men med det høye støynivået som følger det å dekke Midtøsten journalistisk, er det noen ganger vanskelig å skille rettmessig kritikk fra kritikk som ser ut til å komme på autopilot.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart