Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Når Dagbladet møter fakta ligger det an til kollisjon

Skjermdump fra dagbladet.no 14. mai 2019.
Jan-Erik Smilden stiller spørsmål – «uten å være antisemitt» – men spørsmålet hviler på alternative fakta.

Tirsdag 14. mai er det tid for den første Eurovision-finalen i Israel. Dagbladet markerer dagen med kommentarartikkelen Når Grand Prix-finalen i Tel Aviv møter krigen i Gaza av Jan-Erik Smilden. «Verdens største musikkfestival og en av verdens største politiske konflikter. Når de to møtes denne uka, ligger det an til kollisjon,» fortsetter han i ingressen.

Erfaring har vist oss at det ofte blir rot når Smilden skal skrive om Israel. Også nå roter han det til for seg.

«Men man kan også – uten å være antisemitt – spørre seg hvorfor Israel som eneste ikke-europeiske land deltar i MGP,» skriver Smilden mot slutten.

Sist vi sjekket globusen, lå ikke Australia i Europa. Kate Miller-Heidke representerer Australia i semifinalen i kveld. På listen ser vi også Georgia. Hvis Dagbladet har tilgang til et Europa-kart i sin redaksjon, vil de se at Georgia ligger i Asia.

Sist vi sjekket Europa-kartet, var ikke Aserbajdsjan å finne. Chingiz representerer Aserbajdsjan i semifinalen torsdag kveld. På listen ser vi også Armenia.

Det er land med tv-stasjoner som er medlem av European Broadcasting Union som er kan delta i Eurovision. Det er ikke noe mystisk ved dette. EBU har 117 medlemsorganisasjoner i 56 land.

Man kan også – uten å være antisemitt – spørre seg hvorfor Dagbladet er så dårlig oppdatert på fakta. Man kan spørre hvorfor Israel og fire andre land som ikke er i Europa deltar i Eurovision – men da trenger man kanskje ikke å understreke i sitt spørsmål at man ikke er antisemitt.

Resten av artikkelen til Smilden er den sedvanlige demoniseringen av Israel – skurken den jødiske staten som bare venter til musikkfesten er over før det kommer nye angrep mot de stakkars uskyldige palestinerne på Gaza-stripen.

  • NB! Etter at MIFF publiserte denne artikkelen har Smilden endret sitt spørsmål i nettsaken: « Men man kan også – uten å være antisemitt – spørre seg hvorfor Israel som ikke-europeisk land har deltatt i MGP siden 1973.»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart