Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Helsemagasinet vitenskap og fornuft nr. 5/2019. (Faksimile fra Helsemagasinets Facebook-side)

Helsemagasinet gir spalteplass til amerikansk antisemitt

- Nynazistisk språkbruk, skriver Alan Dershowitz.

Helsemagasinet vitenskap og fornuft kom ut med årets femte utgave denne uken. I bladet inngår en artikkel av Philip M. Giraldi, oversatt av ansvarlig redaktør Dag Viljen Poleszynski.

I artikkelen peker Giraldi ut USA, Saudi-Arabia og Israel som «monstre», «en ond troika». «Like ofte [ukentlig] får vi høre om en ny grusomhet av israelere påført forsvarsløse arabere bare fordi de har makt til det,» skriver Giraldi.

Giraldi er en klassisk antisemitt, som holder fast på og distribuerer konspirasjonsteorier om jødisk penger og makt. «Jødiske grupper og rike individuelle givere kontrollerer ikke bare politikerne, de eier og driver media og underholdningsindustrien,» skrev Giraldi i september 2017. I samme artikkel foreslo han at det bør settes merkelapp på «de amerikanske jøder som mangler de minste rester av integritet» når de fremstår på TV, «det vil være som en advarsel-lapp på en flaske med rottegift».

Helsemagasinet lar Giraldi komme med en lignende lekse på norsk:

«Sannheten er at all amerikansk utenrikspolitikk i løpet av det kommende året vil være utformet for å blidgjøre bestemte valgkretser som vil være avgjørende for presidentvalget i 2020. Man kan regne med enda flere innrømmelser til Israel og dens morderiske kriminelle, statsminister Benjamin Netanyahu (f. 1949), for å kapre jødiske stemmer og, enda viktigere, penger.» Han anklager også jødiske oligarker (som Sheldon B. Adelson) for å «bestikke korrupte politikere».

Konspirasjonsteoriene mot USA er minst like ville: «I løpet av neste uke kan vi amerikanere føre krig mot Mongolia,» avslutter han.

Sitater av Giraldi gjengitt på Wikipedia-siden viser at han har trukket Holocaust i tvil og antydet at Israel stod bak 11. september-angrepene mot USA i 2001. Giraldi mener Israel har «manipulert USA».

– Giraldi bruker nynazistiske språkbruk. (…) Hans artikler hører til på antisemittiske nettsider, skriver jusprofessor Alan Dershowitz. Den siste utgaven av Helsemagasinet burde tydeligvis hatt noen advarsel-lapper på forsiden.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart