Skjermdump av artikkel publisert på nrk.no 1. mars 2020.

Aftenposten og NRK fortier viktig detalj og lager skremselspropaganda om Jordan-dalen

NRK og Aftenposten skriver om Jordan-dalen og fortier viktig detalj.

«Dette kunne blitt Palestinas kornkammer. Nå kan nesten alt bli israelsk land,» meldte Aftenposten i en overskrift 1. februar.

Samme dag sendte MIFF spørsmål til journalist Tor Arne Andreassen: Hvorfor skriver du en hel artikkel om Jordan-dalen uten å nevne dette: Trump-planen ber Israel forhandle med palestinerne for å sikre at nåværende landbruksvirksomhet eid eller kontrollert av palestinere kan fortsette uten forstyrrelser eller diskriminering. Ser fram til svar.

Andreassen svarte: «Det kunne sikkert med fordel ha vært med i artikkelen. Jeg antar at palestinerne vil se på dette forslaget i Trump-planen som en dårlig trøst.»

Nøyaktig én måned etter Aftenposten, følgte Kristin Solberg i NRK opp saken: «Bekymret for annektering av Jordandalen» er overskriften 1. mars.

– Hvis Jordan-dalen blir annektert, vil det trolig komme en militærordre om at vi må forlate dette stedet og jorden vår, sier palestineren Ibrahim Daiq til NRK.

Solberg avslutter sin artikkel med et nytt sitat av Daiq: «Vi kommer til å bli værende her, vi kommer til å fortsette å plante, vi, våre barn og våre familier. Vi kommer ikke til å forlate dette stedet selv om de arresterer og dreper oss, uansett hva de gjør, blir vi værende.»

Heller ikke NRK fant plass til å nevne at Trump-planen legger opp til at palestinerne kan fortsette sin nåværende landbruksvirksomhet uten forstyrrelser og diskriminering. Det passer ikke inn i skremselspropagandaen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart