Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinakomiteens innlegg i Aftenposten føyer seg inn i antisemittisk tradisjon

Line Khateeb på Dagsnytt Atten 12. november 2019. (Skjermdump fra NRK)
Løgnanklagene mot Israel føyer seg inn i en mangehundreårig antisemittisk tradisjon for å beskylde jødene for å bringe epidemiske sykdommer til andre.

Se og DEL videoversjon av denne artikkelen.

Aftenposten fant ikke plass til hele denne replikken fra MIFF, men har lovet plass til en forkortet versjon en av de første dagene.

Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen, hevder i Aftenposten mandag 18. januar at Israel hindrer palestinerne i å bekjempe koronasmitten. Nickolay Mladenov, FNs daværende spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, beskrev derimot samarbeidet mellom Israel og palestinske selvstyremyndigheter som «utmerket» i mars 2020.

Khateeb hevder palestinere ikke kan reise mellom de store byene på Vestbredden uten tillatelse. Det stemmer ganske enkelt ikke. Israel kontrollerer ferdsel inn i Israel, og det med god grunn. Både på Gaza og Vestbredden er det væpnede grupper som har som mål å ramme sivile israelere.

De siste 25 årene har palestinske myndigheter (PA) hatt helseansvaret (inkludert vaksineansvaret) for palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen. Palestinerne har ikke søkt samarbeid med Israel om å skaffe seg vaksine, men tvert imot understreket at de vil gjøre det alene (og i samarbeid med WHO). Palestinerne har gjort avtaler med fire ulike vaksineleverandører, og Israel har ikke gjort noe for hindre dem. Israel har snarere tilbudt hjelp i flere sammenhenger. Hjelp har også kommet fra De forente arabiske emirater, men palestinerne avslo denne hjelpen fordi den kom via en israelsk flyplass.

Khateeb beklager at palestinerne er «underlagt israelsk kontroll». Hun glemmer at palestinerne gjentatte ganger har fått tilbud om sin egen stat på Gaza-stripen og nesten hele Vestbredden, men PLO og PA har avvist dette fordi de ikke godtar å være nabo av et Israel som skal forbli en jødisk stat. I Palestinakomiteens øyne er det ikke rasisme å ville erstatte verdens eneste jødiske stat med en arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58, men hvis det jødiske folket insisterer på å sikre sin befolkning for angrep fra fiendtlige grupper innenfor et landområde på størrelse med et norsk fylke så er det «apartheid». Forstå det den som kan.

Løgnanklagene mot Israel føyer seg forøvrig inn i en mangehundreårig antisemittisk tradisjon for å beskylde jødene for å bringe epidemiske sykdommer til andre.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart