Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)

Rødner korrigerte i Dagens Næringsliv

- Kjetil Wiedswangs påstander er basert på feil oppfatning av internasjonal rett, og dessverre i demoniserende ordelag, skriver Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Lørdag 13. mars satte Dagens Næringsliv dette innlegget på trykk.

Dette var en lett forkortet utgave av innlegget slik det ble sendt til avisen:

Vaksineoppgjøret

Under denne overskriften skriver Wiedswang 5/3 at Listhaug vil rive vaksiner ut av armene til palestinerne og gir Israel skylden for at 4 millioner palestinere blir holdt utenfor israelsk vaksinering. Påstandene er basert på en utbredt, men feil oppfatning av internasjonal rett og dessverre fremsatt i demoniserende ordelag. Den palestinske myndigheten (PA) har som så ofte ellers spredt et falskt bilde om ansvarsforholdene. Godt hjulpet av NGOer, som har sitt levebrød fra å støtte PA uansett, sørger NTB og NRK for kritikkløst å spre usannhetene. Her trengs voksenopplæring!

Utgangspunktet er at 4. Genèvekonvensjon gir Israel ansvaret. Men ifølge Oslo-avtalen hviler ansvaret for anskaffelser og gjennomføring av vaksinering på PA. Israel skal samarbeide og koordinere med PAs helsesystem. Men Israel har ikke jurisdiksjon til å innføre sitt helsesystem i de palestinske befolkningsområdene. Dette systemet har vært fulgt siden 1995. Dersom Israel skulle begynt med vaksinering i Gaza, Judea og Samaria imot PAs vilje, ville dét vært i strid med internasjonal rett og det ville  ikke vært noen ende på fordømmelsene mot Israel. Dette fordi en avtale direkte mellom partene selvsagt går foran konvensjonen.

Faktisk har Israel gått langt utenfor sine legale forpliktelser, inkludert å holde kurs for medisinske team og laboratorieteknikere og donert testutstyr for corona, respiratorer mm. Men så begynte PA å sette seg på bakbena. I mai og juni nektet PA å motta medisinsk utstyr fra Emiratene i protest mot at Emiratene samarbeidet med Israel!

PA har understreket at de ikke er underlagt Israels forsvarsdepartement, at de har sin egen regjering og helsedepartement og gjør store anstrengelser for å få tak i vaksinen. De satset på at de snart ville motta nær 4 millioner av den russiske vaksinen. I det siste har PA mottatt over 20.000 vaksiner som er blitt gitt til høyerestående funksjonærer i PA og til den jordanske kongefamilien. Det forhold at PA gambler med befolkningens helse for å unngå normalisering av forholdet til Israel, samtidig som PAs korrupte system sørger for at ledelsen blir vaksinert, blir utrolig nok ikke kritisert og viet spalteplass i norske media.

La meg avlive nok en myte som FHI dessverre har fremsatt. De påstår at Israel har hatt flaks som har satset på en vaksine som ble godkjent tidlig. Faktum er at Israel satset på alle produsenter som ble vurdert gode nok.

Dette går inn i rekken av at for ethvert problem – reelt eller innbilt – som palestinerne måtte oppleve, får Israel skylden. PA kjører to spor: På det ene nekter de å samarbeide med Israel og ta imot hjelp derfra. Det kan de gjøre, for vestlige media vil sjeldent og da gjerne bortgjemt fortelle om det. På det andre sørger de for at villige medhjelpere, som Amnesty International, sprer usanne påstander om at Israel forhindrer humanitær hjelp. Dessverre lykkes PA med slik dobbeltsnakk så altfor ofte.

Jan Benj. Rødner

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart