Søk
Et høyhus på Gaza-stripen raser sammen. (Skjermdump fra YouTube)

Dødstrusler mot Gaza-mann fikk NRK til å fjerne sak hvor han sa at Israel «ikke mener å ramme sivile»

Hva skjer hvis en palestiner på Gaza-stripen sier til norske journalister at Israel ikke er ute etter å ramme sivile palestinere?

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Onsdag 12. mai kl. 10.09 publiserte NRK en artikkel med intervju av en palestinsk medarbeider i en hjelpeorganisasjon på Gaza-stripen. Palestineren sa at den israelske bombingen i Gaza natt til onsdag 12. mai hadde vært «den verste han hadde opplevd». Det var NRKs vinkling.

Men den palestinske hjelpearbeideren sa også at «han ikke tror angrepene var ment å ramme sivile».

– Vi forstår at angrepet skjedde mot sikkerhetsmål. Det var ikke rettet mot sivile bygninger, men problemet er at Gazastripen er svært tett befolket. Så all bombing vil ramme sivile, sa han.

NRK publiserte saken med navn og bilde på medarbeideren.

På morgenen torsdag 13. mai gjenga MIFF fra NRK-saken, med vinklingen Palestiner i Gaza til NRK: «tror ikke Israels angrep var ment å ramme sivile». Det var dette som var det oppsiktsvekkende i hans uttalelser.

Litt før kl. 15.00 torsdag 13. mai ble imidlertid MIFF kontaktet av hjelpeorganisasjonen:

«Hei jeg får beskjed om at artikkelen på din nettside setter vår ansatt i direkte livsfare! NN [anonymisert] blir truet på livet. NRK har tatt vekk artikkelen. Ber om at den blir tatt vekk fra [MIFFs] nettside og Facebook.»

MIFF fjernet straks palestinerens navn og bilde. Siden har vi også fjernet navnet på hjelpeorganisasjonen som han er ansatt i. «Vi er veldig takknemlig for at dere reagerte og så kvikt,» skrev hjelpeorganisasjonen til MIFF torsdag kveld.

Slik er altså situasjonen på Gaza-stripen. Hvis du påpeker, som riktig er, at Israels luftangrep retter seg mot militære mål, blir du truet på livet. Det er ukjent for MIFF om truslene mot palestineren begynte etter at han uttalte seg til NRK, eller etter at de ble gjengitt av MIFF.

Ifølge offisielle israelske kilder slår opp mot 30 prosent av rakettene som Hamas-terroristene avfyrer ned innenfor Gazas territorium. Et større antall av de drepte sivile palestinere i den pågående konflikten, inkludert flere av de mindreårige som er blitt drept, ble offer for slike Hamas-raketter.

Bruk 30 sekund på å høre hva denne Hamas-lederen sa tre dager før Hamas startet krigen på mandag. Da vil du forstå mer om hvorfor det er krig enn lange innslag på NRK og TV2. Del så dine venner kan forstå!

Skjermdump av den opprinnelige NRK-artikkelen anonymisert, med sitatene som MIFF fremhevet innfelt i stor skrift.
Etter at NRK fjernet innholdet i originalartikkelen på grunn av dødstruslene ser siden nå slik ut.

 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart