Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Stanghelle: NTB «sminket jødehatets heslige ansikt»

Faksimile fra Aftenposten 11. august 2021.
Når det gjelder Israel er sminkingen satt i system, og veldig lite er gjort for å rette opp.

Harald Stanghelle rettet velberettiget kritikk mot NTB i «Jødehatets gift i muslimenes rekker» 11. august. Nyhetsbyrået ufarliggjorde Noor Ahmed Noors antisemittiske ytringer og anonymiserte imamen. «Senere rettet NTB opp denne sminkingen av jødehatets heslige ansikt,» skrev Stanghelle.

Sminking er dessverre ikke noe nytt fra NTBs side. I boken min Det falske bildet av Israel viser jeg at NTB gir en ekstrem overdekning av anklager om krigsforbrytelser rettet mot Israel, til tross for at statistikk over statsbasert vold gir Israel ansvaret for kun 6,7 promille av drepte på verdensbasis fra 1993 til 2017. NTB melder om palestinske flyktninger 25 ganger mer enn jødiske flyktninger, til tross for at flere jøder måtte flykte fra arabiske land etter 1948 enn arabere fra landområdet som ble til staten Israel. Når NTB skriver om jødiske flyktninger, er det bare om flyktninger fra nazismen i Europa, ikke fra arabiske og muslimske land. NTB har systematisk overrapporterer den arabisk-israelske konflikten i forhold til andre konflikter som krever ti, hundre og tusen ganger flere menneskeliv.

Når det gjelder Israel er sminkingen satt i system, og veldig lite er gjort for å rette opp. Les mer på temasiden Nyhetsbyrået NTBs falske bilde av Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart