Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Faksimile fra Aftenposten 11. august 2021.

Stanghelle: NTB «sminket jødehatets heslige ansikt»

Når det gjelder Israel er sminkingen satt i system, og veldig lite er gjort for å rette opp.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Harald Stanghelle rettet velberettiget kritikk mot NTB i «Jødehatets gift i muslimenes rekker» 11. august. Nyhetsbyrået ufarliggjorde Noor Ahmed Noors antisemittiske ytringer og anonymiserte imamen. «Senere rettet NTB opp denne sminkingen av jødehatets heslige ansikt,» skrev Stanghelle.

Sminking er dessverre ikke noe nytt fra NTBs side. I boken min Det falske bildet av Israel viser jeg at NTB gir en ekstrem overdekning av anklager om krigsforbrytelser rettet mot Israel, til tross for at statistikk over statsbasert vold gir Israel ansvaret for kun 6,7 promille av drepte på verdensbasis fra 1993 til 2017. NTB melder om palestinske flyktninger 25 ganger mer enn jødiske flyktninger, til tross for at flere jøder måtte flykte fra arabiske land etter 1948 enn arabere fra landområdet som ble til staten Israel. Når NTB skriver om jødiske flyktninger, er det bare om flyktninger fra nazismen i Europa, ikke fra arabiske og muslimske land. NTB har systematisk overrapporterer den arabisk-israelske konflikten i forhold til andre konflikter som krever ti, hundre og tusen ganger flere menneskeliv.

Når det gjelder Israel er sminkingen satt i system, og veldig lite er gjort for å rette opp. Les mer på temasiden Nyhetsbyrået NTBs falske bilde av Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart