Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Skjermdump fra nrk.no.

Se MIFFs faktasjekk på NRK og VG

Da den islamistiske terrorhæren Hamas angrep Israel med over fire tusen raketter i mai 2021 laget både NRK og VG korte videoklipp for å forklare bakgrunnen for konflikten. Her er MIFFs faktasjekk.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Se og del faktasjekken

Som vi viser i videoen, innholder NRKs og VGs historiefortelling feil. Men kanskje enda verre er det med alt de IKKE forteller.

  • NRK og VG forteller ikke at arabisk antisemittisme har jaget og presset jødene ut fra hele den arabiske verden. En jødisk minoritet som utgjorde nesten 2 prosent av befolkningen i det arabiske området på tiden da VG startet sin historiefortelling, er nå presset sammen på mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske land. Ingen må komme å si at jødene har stjålet land.
  • NRK og VG nevner ikke Iran. Ayatollahregimet jobber intenst for å se Israel utslettet, og er sponsor og alliert med flere palestinske terrorgrupper.
  • NRK og VG nevner ikke at Hamas deler Irans mål: Å utslette Israel. Å jage alle jøder fra Judea og Samaria i beste fall bare et delmål for dem. De drømmer om dagen da naturen skal hjelpe muslimer med å utrydde jøder.
  • NRK og VG forteller ikke at de såkalte moderate palestinske lederne krever å flytte millioner av palestinere inn i Israel, slik at den eneste staten i verden som er jødisk vil bli arabisk og muslimsk, arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Palestinske ledere avviser absolutt at Israel kan være jødisk, men understreker samtidig ved lov at deres egen påtenkte stat er arabisk og muslimsk.

I sum bidrar bakgrunnsvideoene til å styrke Det falske bildet av Israel. Derfor er MIFF nødvendig, og derfor trenger du å lese boken Det falske bildet av Israel og gi den til andre.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart