Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF svarer i Klassekampen: Den umoralske boikotten

Faksimile fra Klassekampen 22. oktober 2021.
Fredag 22. oktober trykket Klassekampen et innlegg av Håvard Skjerdal, politisk rådgiver i KFUK-KFUM Global. Mandag 25. oktober har Klassekampen tatt inn dette svaret fra MIFF.

Håvard Skjerdal, politisk rådgiver i KFUK-KFUM Global, kritiserer forfatter Roy Jacobsen som lar sine bøker bli oversatt til hebraisk av israelske forlag. Skjerdal ser ut til å glemme at hans egen arbeidsgiver ikke ville eksistert dersom saken var snudd på hodet, dersom det gjennom historien hadde vært boikott av å oversette hebraiske bøker til andre språk.

Skjerdal lister opp tre krav fra BDS-bevegelsen, men underkommuniserer hva som ligger i det tredje kravet. BDS-bevegelsen krever ikke bare at «palestinske flyktningers rett til å returnere anerkjennes», men at mer enn syv millioner palestinere skal ha rett til å flytte «til sine hjem og eiendommer» i dagens Israel. Det er heldigvis mange som ser den dype umoralen i dette, som betyr at verdens eneste jødiske stat blir borte og erstattet av en arabisk stat nummer 23 og en muslimsk stat nummer 58. Skjerdal mener at kravet ikke er komplisert. Kanskje ikke, men det er uten tvil ekstremt og antisemittisk.

KFUK-KFUM vil ikke bidra til det de kaller «okkupasjonsøkonomi», men velter seg samtidig i kinesiske gadgets, tyrkiske tekstiler og russisk aluminium. Roy Jacobsen har tittel på en novellesamling som burde hjelpe organisasjonen til å håndtere sin diskriminering og dobbeltstandard mot verdens eneste jødiske stat: Si unnskyld.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart