Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Benny Gantz, Yair Lapid, Naftali Bennett og Gideon Sa’ar i Knesset under behandlingen av statsbudsjettet. (Fofo: Olivier Fitoussi, Flash90)

Snubler NTB i oversettelse eller oversikt?

At venstresiden og et arabisk parti er med i Israels regjering forsvant i NTBs oversettelse.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Nyhetsbyrået NTB har en lang og lite ærefull historie med å gi et falskt bilde av Israel.

Mandag 7. februar kom NTB med en ny artikkel som flere norske medier har publisert: Ny fredsplan for Israel og Palestina vil trolig få sterk kritikk.

NTBs artikkel bygger på en artikkel fra det amerikanske nyhetsbyrået AP. Mot slutten av artikkelen skriver AP at Israels statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid neppe kommer til å ta større initiativ overfor palestinene «fordi de leder en koalisjon med lite flertall [narrow coalition] som spenner over det politiske spekteret [spanning the political spectrum] fra ytterliggående nasjonalistiske partier til et lite arabisk parti.»

I NTBs oversettelse blir dette: «Den [Israels regjering] består av en skjør allianse partier som spenner fra sentrum til ytterliggående nasjonalister.»

Snubler NTB i oversettelse eller oversikt? Vet de ikke at begge de venstreorienterte partiene bortsett fra Den arabiske felleslisten er med i regjeringen (Meretz og Arbeiderpartiet)? Og hvorfor velger de, bare noen dager etter at de har gjengitt apartheid-anklager mot Israel, å holde skjult at i Israels regjering inngår et arabisk parti?

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart