Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Uansett hva Israel gjør, så blir det feil for Fagforbundet

Skjermdump fra fagbladet.no.
Hadde bybanen blitt bygget gjennom arabiske bydeler ville det bli klaget. Nå klages det på at det ikke er holdeplasser i arabiske bydeler.

10. juli publiserte Fagbladet en større artikkel om bybanen i Jerusalem. Journalist Yngvil Mortensen problematiserer blant annet at få av bybanens holdeplasser ligger i arabiske bydeler av byen. «Når alle de tre trikkerutene i Jerusalem etter planen vil være i drift i 2029, vil 123 av 130 trikkestopp være i israelske nabolag og bosettinger i Øst-Jerusalem,» skriver hun.

Mortensen skriver også: «Palestinere bruker også trikken, men hadde myndighetene planlagt den for dem, hadde de kanskje lagt flere stopp i områdene der palestinerne bor.»

Kartet som Fagbladet gjengir i artikkelen, viser at et større antall av holdeplassene til bybanen ligger tett opp mot arabiske bydeler, men det nevner ikke Mortensen.

Vi kan bare tenke oss hva som ville vært vinklingen dersom Israel valgte å legge linjen for bybanen gjennom arabiske bydeler: Israel beslaglegger palestinsk jord for trikkelinje. Stakkars palestinerne, som får sin eiendom ekspropriert. Det pleier å være omkvedet når Israel gjennomfører moderniserende infastrukturtiltak.

Mortensen nevner heller ikke at bybanen har vært åsted for en lang rekke terrorangrep, alle utført av palestinere som motsetter seg at bybanen binder byen sammen. Å anlegge holdeplasser i arabiske bydeler byr derfor på ekstra store sikkerhetsutfordringer.

Alle som selv kjører litt med bybanen i Jerusalem, vil se at både arabere og jøder stort sett bruker den på fredelig vis, og at den har gitt mye bedre muligheter for innbyggere i arabiske bydeler til å delta i arbeids- og kulturliv i Vest-Jerusalem. Men det forteller ikke Fagbladet noe om.

Fagbladet utgis av Fagforbundet, som går inn for full boikott av Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart