Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NTB snur forholdet mellom Israel og Gaza på hodet

Her har palestinere stormet sikkerhetsgjerdet som skiller Gazastripen og Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Det er ikke Israel som beleirer Gaza, men Hamas og andre terrororganisasjoner som forsøker å beleire Israel.

Søndag ble syv palestinere på Gaza-stripen dømt til døden med henging av Hamas-regimet. Syv andre palestinere ble dømt til livstid i fengsel med hardt arbeid. Alle 14 ble dømt for «samarbeid» med Israel eller å ha «kommunisert med fiendtlige aktører».

Også nyhetsbyrået NTB fikk med seg denne hendelsen. Til slutt i notisen skriver NTB: «Sju andre personer er dømt til livstids fengsel med straffarbeid, noe som i det beleirede territoriet innebærer 25 års soning.»

Store Norske Leksikon beskriver beleiring slik: «Beleiring, inneslutning (cernering) av en festning eller et avgrenset område for å erobre den ved angrep eller tvinge den til overgivelse, for eksempel som følge av mangel på vann, mat, medisiner eller ammunisjon.»

Israel har ikke mål om å erobre eller ta kontroll over Gaza-stripen, og dermed er det feil å bruke betegnelsen «det beleirede territoriet».

Hamas-styrkene på Gaza-stripen, terrororganisasjonene på Vestbredden, Hizbollah i Libanon og iranske styrker i Syria ligger rundt Israel med et uttalt mål om å erobre landet ved angrep. Derfor må Israel være en festning, og blant annet bygge barriere både over og under bakken mot Gaza.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart