Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFFs korte svar på Fredrik Solvangs tre spørsmål

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, svarer på spørsmål fra programleder Fredrik Solvang i NRK Debatten 10. oktober 2023. (Skjermdump NRK)
Stakkars palestinerne, som har latt sin nasjonalbevegelse bli kidnappet av ayatollaher og sjeiker med folkemordsdrømmer på jødene. Stakkars palestinerne, som har norske venner, som har latt dette skje uten nevneverdige protester.

Tirsdag 10. oktober deltok Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, i NRK Debatten. I forkant varslet programleder Fredrik Solvang at han ville fokusere på tre hovedspørsmål. Her er MIFFs svar.

1. Hva skjedde på lørdag?

Et stort antall massakrer på barn, kvinner og barn i israelske landsbyer i nærheten av Gaza. Det var, med veldig stor margin, det største massedrapet på jøder siden Holocaust. Krigsforbryterne var terroristene til Hamas, på oppdrag av Iran. Bestialiteten blir avdekket time for time – halshugde babyer, eldre meid ned på bussholdeplassen, familier drept i sine senger, 250 festivaldeltakere massakrert osv.

I tillegg var det et omfattende massakreforsøk, som mange ofte glemmer. Hvis ikke Israel hadde hatt et effektivt rakettforsvar, ville tusenvis av raketter drept ufattelige mange mennesker i Israel. Vi lar oss overraske av de dødelige infiltrasjonsangrepene, men med sine stadig mer avanserte raketter har Hamas prøvd på massedrap av jøder i alle de tidligere runder av konflikter.

2. Hva utløste det?

Hamas og Iran har som mål å utslette Israel. Hamas er inspirert i sitt jødehat fra nazistene og de mest antisemittiske tekstene i den islamistiske tradisjonen. Slike folk trenger ikke noe påskudd for å gjennomføre massakrer på jøder. Hamas er tvillingen til Islamsk Stat. Det eneste som har hindret store massemord på jøder tidligere, er de israelske sikkerhetstiltakene (det som Israels motstandere kaller «undertrykkelse» og «okkupasjon»).

I det siste har Saudi-Arabia kommet nærmere Israel «dag for dag». Denne alliansen mellom Israel og sunni-muslimske land frykter Iran, og dermed ga Iran grønt lys til overraskelsesangrepet. Ayatollahene i Teheran håper å gjøre Hamas og Hizbollah så avskrekkende, at Israel ikke våger å stanse Iran fra å ta de siste få skrittene de trenger for å få en atombombe.

3. Hva er en forholdsmessig respons?

Gjøre helt slutt på den militære kapasiteten til Hamas og Islamsk Jihad, så de aldri, aldri kan komme i nærheten av å kunne gjenta sine redselsfulle forbrytelser.

Dessverre blir det alt for kort tid i slike debatter, og MIFF var bare med i siste del av debatten. Vi håper å rekke å komme tilbake med en sending hvor vi faktasjekker alle usannhetene som kom om Israel fra den pro-palestinske siden.

I forkant av debatten skrev Conrad Myrland også følgende på sosiale medier:

«For to år siden sa jeg på NRK Debatten at Hamas sin makt på brytes. Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen, stod bare og smilte overbærende av meg. Jeg sa også at Hamas var den dominerende gruppen blant palestinerne. Det stemte ikke, mente Khateeb.

To år senere kjenner vi fasiten. To år senere er løsningen den samme: Hamas må bort! Det skal jeg heldigvis få gjenta på Debatten i kveld.

Stakkars palestinerne, som har latt sin nasjonalbevegelse bli kidnappet av ayatollaher og sjeiker med folkemordsdrømmer på jødene. Stakkars palestinerne, som har norske venner, som har latt dette skje uten nevneverdige protester.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart