Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Dagbladet mener Israel har skylda «uansett»

Skjermdump fra Dagbladets lederartikkel 30. oktober 2023.
I 1931 kom satirestykket «An allem sind die Juden schuld» - Jødene har skyld i alt. Men når Dagbladet legger skylden på Israel «uansett», så er det ikke satire.

Mandag 30. oktober publiserte Dagbladet en horribel lederartikkel. «Det hittil blodigste og alvorligste angrepet i krigen i Gaza var da en rakett eksploderte ved Al-Ahli sykehuset 17. oktober,» innleder Dagbladet.

«Denne uka har både amerikansk og fransk etterretning sagt at de mener det er mest sannsynlig at raketten ble skutt av palestinerne selv, at det var en utskyting som gikk galt, og rammet deres egne. Det kan være sant, og det kan være galt. Men selv om det eventuelt ikke skulle være sant at Israel siktet på sykehuset for å spre mest mulig palestinsk død, så er det Israel som må bære ansvaret for døden ved sykehuset. Hvordan? Hvorfor?»

Dagbladet konstruerer en sammenligning med en hendelse under Ukraina-krigen. En ukrainsk luftvernrakett slo ved en feil ned i Polen og drepte to polske statsborgere. «Russland fikk likevel ansvaret for raketten som landet i Polen, fordi det var på grunn av Russlands krig, og angrep i hele Ukraina, ukrainerne sendte av gårde sin luftvernrakett. Russland fikk med rette ansvaret for døden i grenseland,» skriver Dagbladet.

Hvis Dagbladet ikke forstår forskjell på en angrepsrakett avfyrt av en islamistisk terrororganisasjon for å drepe tilfeldige jøder i Israel, og en ukrainsk forsvarsrakett for å stanse russisk rakett eller fly som angriper Ukraina, er det vanskelig å hjelpe dem. Polen og NATO forstod at Ukrainas rakett ikke var avfyrt for å ramme Polen. Alle forstår at raketten til Hamas eller Islamsk Jihad var avfyrt for å angripe Israel, og terrororganisasjonene gjør dette tusener av ganger selv om de vet at en betydelig andel av rakettene går feil og skaper død og lidelse for sin egen sivilbefolkning.

Dagbladet avslutter sin artikkel slik: «Våpeneksperter og propagandister vil sammen og hver for seg helt sikkert bidra til å etablere «sitt» bilde av sannheten rundt terroren ved sykehuset i Gaza. Men akkurat som i Polen er det den angripende part – denne gangen Israel – som må ta ansvaret for terroren ved Al-Ahli sykehuset i Gaza.»

Israel den angripende part? Har Dagbladet glemt 7. oktober allerede?

Tidligere forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn, kommer med bitende kommentar til lederartikkelen . «Meget interessant journalistikk og analyse. Jeg trodde først at overskriften var en ironisk understatement. Helt til jeg kom til at Israel er den angripende parten. Har Dagbladets leder helt glemt 7. oktober-massakren og de 5000 rakettene som regnet over Israels sivilbefolkning?»

I 1931 kom satirestykket «An allem sind die Juden schuld» – Jødene har skyld i alt. Men når Dagbladet legger skylden på Israel «uansett», så er det ikke satire.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart