Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

En seer underviser NRK om hva som skjer i Samaria

"NRKs team blir stoppet av væpnet bosetter på Vestbredden," rapporterte Åse Marit Befring på NRK 14. oktober 2023. (Skjermdump fra tv.nrk.no)
Palestinere kan fritt dra inn for å jobbe i israelske bosetninger, men det er ikke trygt for jøder å gå inn i palestinske byer og landsbyer, påpeker en NRK-seer.

14. november publiserte NRK en 3 minutters reportasje fra Vestbredden. Ingen som kan forklare bosetternes versjon eller israelske perspektiver er tatt med i reportasjen, bare en israeler som er ekstremt kritisk til sitt eget lands innbyggere. Dermed blir reportasjen veldig ensidig.

Journalist Åse Marit Befring gjør en sak av at en bosetter som stanser NRK langs veien er i uniform.

Her gjengir MIFF hva en seer har skrevet til NRK om saken, teksten er bare ubetydelig redigert av MIFF for å klargjøre:

«Jeg ser dere «faktasjekker» bilder og filmer IDF legger ut for å finne ut om det er fra riktig område m.m, men ikke et eneste sted i reportasjen deres opplyser dere om hvor dere var da opptakene ble gjort. Dermed kan ingen verifisere hvor dere var. Den palestinske landsbyen blir bare omtalt som en «landsby»… Hvordan kan vi faktasjekke dere og undersøke om dette er bygninger som står på A eller B-områder [områder hvor palestinske selvstyremyndigheter har kontroll]? I følge Oslo-avtalen er C-området av Vestbredden under israelsk suverenitet. Disse husene som NRK hevder palestinerne «tvinges» til å flytte fra? Hvor er de bygget? Er de satt opp ulovlig i C-området? I Israel er det, som i Norge, regler for hvor en kan sette opp hus. Når ingenting står skrevet kan man ikke verifisere om dette er ulovlig eller ei. 

Og, ja, Israel har også et «heimevern». Yngre soldater blir sendt nå sendt i krigen, og da får de eldre utlevert uniform og våpen for å beskytte sivilbefolkningen. Nei, de har ikke egne biler, for israelske myndigheter har ikke sørget for dette. Derfor kjører de rundt i private biler med lys på taket – som man ser av bilen NRK filmet. Ja, disse eldre bosetterne får uniform og våpen fra IDF. Igjen er hensikten å beskytte sivilbefolkningen.

Da NRK kjørte rundt i Judea og Samaria så dere garantert flere av de røde skiltene (se bildet). Her står det tydelig at israelerne ikke har lov til å kjøre inn i A-områder fordi det er farlig for deres liv. Araberne derimot kjører rundt mer eller mindre overalt. Det finnes ingen skilt som sier de ikke får kjøre fritt noe sted på «Vestbredden». Og det er heller ikke farlig for deres liv – med mindre de er terrorister I aksjon…  Dette sier meg at NRK mest sannsynlig var inne på C-området. Noe som tilsier at denne jødiske sikkerhetsvakten gjorde sin jobb slik han er pålagt. Han tilkalte IDF for at de skulle vurdere dere m. m.

Jeg har vært i dette området mye i mange år, og jeg har sett hvordan araberne bygger ulovlig i C-området. Flere ganger har jeg også møtt på arabere/palestinere fra Nablus inne på for eksempel Har Bracha [israelsk bosetning]. Det er nemlig disse araberne fra Nablus som bygger husene til jødene også. Hver morgen stod de klare for en sikkerhetssjekk før de gikk inn og bygget opp skoler, leilighetskompleks med mer for jødene. Og de fikk godt betalt for det også. Jødene kan derimot ikke kjøre inn i Nablus på egenhånd. Det er apartheid! Når har NRK tenkt å rapportere om dette? 

Om dere er interessert i å høre fra andre israelske sikkerhetsvakter/innbyggere i jødiske landsbyer i Judea og Samaria («Vestbredden») så kan jeg sette dere i kontakt med flere av mine engelsktalende venner. De er interessert i å snakke og fortelle om sikkerhetssituasjonen. Etter 7. oktober har mange fått utlevert lovlige våpen fra IDF for å kunne beskytte seg selv dersom palestinere på Vestbredden starter en lignende massakre. Gang på gang sier mine venner at de ikke vil bære våpen, men de er nødt for å kunne forsvare seg og sine mot en ny massakre tilsvarende 7. oktober. Hamas og deres medsammensvorne i A- og B-områder i Judea og Samaria har lovet at de skal gjenta det samme der, men mye verre. Israel kan ikke gjøre annet enn å beskytte sine egne. Og da brukes pensjonerte soldater, som fortsatt har valgt å være med i reservestyrkene. Det er nemlig valgfritt etter en viss alder. 

Ellers kan dere også se litt på disse filmene som noen venner av meg har laget. De bor i Samaria i Israel, men er ikke jøder. De har bodd og vært i området i snart 20 år og har uttallige bilder som viser utviklingen. Disse to viser kun hvordan araberne bygger i C-områder. Og Israel stopper dem sjelden. Ta gjerne kontakt med dem for å få vite fakta om hva som skjer i området.

Episode 1

Episode 2

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart