Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kristenfundamentalister?

I ulike fora blir MIFF stadig omtalt som "kristenfundamentalistisk", "stiftet av personer fra det kristen-fundamentalistiske miljøet" o. l.

Det er ingen hemmelighet at mange av oss i MIFF, inkludert undertegnede, er aktive kristne. Om vi skal kalles fundamentalister, avhenger sikkert av definisjonen. Vi har for øvrig mange varianter av kristendom i våre rekker.

Det burde heller ikke være noen hemmelighet at mange av MIFFs medlemmer og tillitsvalgte ikke er kristne. Det gjelder ikke minst mannen som framfor noen er stifteren av MIFF, Jan Benjamin Rødner.
Som sekulær jøde er han ikke kristen i noen betydning av ordet, og ikke fundamentalist i noen betydning av ordet. Han er advokat av yrke. Det hører også med at han nå i vår er valgt til leder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn her i Norge, med stemmene fra blant andre muslimene. – Jan var leder av MIFF i en årrekke. Han er fremdeles et aktivt styremedlem.

MIFF feirer i år sitt 25 års-jubileum. Blant landslederne vi har hatt i denne tiden, har vi hatt både helt ikke-religiøse personer og jøder.

Jøder, kristne og sekulære deltar på like fot i MIFF på alle nivåer i organisasjonen. Og skulle det komme noen som er aktive i andre religioner, er også de hjertelig velkomne, så sant de er venner av Israel. Det er det som forener oss. I andre saker er vi veldig forskjellige.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart