Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Flere hundre støttet Israel i Bergen

Det ble avholdt en støttemarkering for Israel på Festplassen i Bergen kl. 18.00 torsdag 22. januar.

De israelske flaggene sto rett ut i den kalde og friske vinden da 2-300 mennesker samlet seg for å vise støtte til Israel på Festplassen i Bergen sentrum. Politiet hadde satt opp gjerder, og på utsiden samlet det seg rundt 20 motdemonstranter som med unntak av noen spredte tilrop, forholdt seg rolig gjennom markeringen, skriver DagenMagazinet i sin reportasje.

I sin appell ba Morten Fjell Rasmussen (bildet), styrleder i MIFF, utenriksminister Jonas Gahr Støre kreve at palestinske myndigheter stopper propaganda mot Israel og jøder i skolebøker og barne-tv-sendinger før de kan få mer budsjettstøtte fra Norge.

Politiet stilte med fire mann. Ifølge innsatsleder Helge Stave var det dobbelt så mange som de vanligvis ville vært. Flere var i beredskap, men det ble aldri behov for dem.

Etter markeringen forsøkte motdemonstrantene seg med noe spredt slagordsroping, men de fikk ikke den helt store oppslutningen, rapporterer Bergens Tidende. Enkelte kom i diskusjon med Israels-venner, men gemyttene ble opphetet kun i ett tilfelle. Da var politiet raskt på pletten og fikk fjernet bråkmakeren.

Operasjonssentralen ved Hordaland politidistrikt forteller at to personer ble innbrakt for ikke å følge pålegg fra politiet, men disse er nå løslatt.

Arrangører for demonstrasjonen var Med Israel for fred, Norge-Israelforeningen, Ordet og Israel, Internasjonale Kristne Ambassade m.fl.


Christiana Sunnhordvik (29), Sylvia Eide (21) og Gry Nilsen (30) mener at Israel har rett til å forsvare seg. (Alle foto: Thor Hjalmar Sævik, DagenMagazinet)

Kunne ikke garantere sikkerhet
Lørdag 17. januar kl 17.00 var det opprinnelig planlagt en støttemarkering for Israel i et fakkeltog rundt Lille Lungegårdsvann i Bergen. Politiet kunne imidlertid ikke garantere for deltakernes sikkerhet. Etter de voldelige demonstrasjonene i Oslo de siste ukene, som har hatt en klar jødefiendtlig profil, mente Bergens-politiet at de ikke hadde ressurser til å beskytte Israel-vennenes fakkeltog.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart