Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

En konferanse full av framtidstro

Jan Benjamin Rødner ville bli hørt da han ledet generalforsamlingen, så han festet like godt mygg-mikrofonen i skjegget. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

MIFFs Israel-konferanse 2011 ble en svært positiv og inspirerende opplevelse for deltakerne, både på grunn av MIFFs vekst og framgang, men også på grunn av foredragene og det gode sosiale samværet.

MIFFs landsmøte nummer 34 ble avholdt 20.-22. mai på Thon Hotel i Åsgårdstrand. I nydelige omgivelser møttes over hundre MIFF-meldemmer for å høre på foredrag og delta på årets generalforsamling.

Det var en optimistisk stemning som hvilte over årets Israel-konferanse. MIFF har passert 5.000 medlemmer, har opplevd vekst i samtlige norske fylker og vokst til sammen nærmere 50 prosent siden konferansen i 2010.

– Fikk med seg noe hjem
– Det var et inspirerende landsmøte. Det var mye å glede seg over, når det gjaldt medlemsvekst og nye lokallag. Jeg opplevde at programmet ble godt mottatt av dem som var til stede. Folk fikk med seg noe hjem igjen, mener leder i hovedstyret Morten Fjell Rasmussen fra Bergen.

Turid Andersen, som leder lokallaget i Arendal, og er medlem av hovedstyret, sier seg enig.

– Jeg opplevde landsmøtet veldig positivt. Og stort sett var det et kjempebra opplegg, men noen små justeringer kan gjøres ved neste korsvei. Men det var kjempeflott, sier hun.

Oppgjør med egen fortid
Tema for foredragene var svært varierte. Haim Koren fra det israelske utenriksdepartementet holdt to foredrag: «De arabiske minoritetene i Israel» og «Arabisk-språklige mediers rolle i Midtøsten-konflikten».

Hallgrim Berg foreleste over temaet «Israel – hoggestabbe og fyrtårn», mens Israel-ambassadør Michael Eligal snakket til landsmøtet om «Den aktuelle situasjonen i Israel.»

Se tv-opptak av foredragene.

Sara Azmeh Rasmussen ga et åpenhjertig foredrag om sin fortid i et syrisk nasjonalistisk parti og om det antisemittiske innholdet i syriske skolebøker. Det var et gripende oppgjør med hennes egen fortid.

– Svært modig
Fjell Rasmussen trekker særlig fram nettopp Azmeh Rasmussen sitt foredrag, når han oppsummerer hva som gjorde mest inntrykk på ham under årets konferanse.

– Saras foredrag gjorde inntrykk på meg. Det var svært modig av henne å stå fram og fortelle dette, og det er jo et veldig viktig tema. Om folk får øynene opp for dette, så vil folk også forstå hvilket nabolag Israel befinner seg i, forklarer han.

– Personlig og sterkt
Andersen mener Azmeh Rasmussens innlegg ble så spesielt fordi «det var så personlig og nært».

En annen som er enig i Fjell Rasmussens ros til hennes innlegg, er Geir Knutsen, fra styret i MIFF Trondheim. Han trekker også fram Haim Korens to foredrag.

– Koren var veldig interessant og veldig bra, sier han.

Det samme uttrykker medlem i MIFFs sentralstyre, Jan Benjamin Rødner, som også er grunnleggeren av organisasjonen.

– Foredragene på søndag var veldig gode begge to. Saras innlegg var veldig personlig og veldig sterkt. Det var også svært mye god opplysning i Haims foredrag denne dagen. Det var noe av det beste jeg har vært med på, på landsmøtesamlingene, sier Rødner.

I sine år i MIFF har han kun gått glipp av ett eneste landsmøte.

Inspirert til mer aktivitet
Knutsen tror de årlige Israel-konferansene er svært viktige for lokallagsarbeidet de driver i Trondheim og andre steder i landet.

– Den er absolutt viktig for lokallagsarbeidet, fordi en blir giret. Har sett det på andre fra Trondheim som har vært med på konferansen tidligere. Man blir inspirerer til mer aktivitet lokalt, sier han.

Flere av deltakerne mener det er god grunn for at stemningen kan bli like positiv og full av framtidstro også i årene som kommer.

– Jeg tror vi absolutt kan vokse og bli enda større. Det skal vi i alle fall gjøre alt for at vi skal få til lokalt i Arendal, understreker Andersen.

Også Rødner tror det er grunnlag for videre vekst, selv om veksten kan begynne å stagnere etter hvert.

– Ja, det tror jeg absolutt. Det er ingen grunn til at dette skal stoppe. Vekstraten kan kanskje gå noe ned, men det er absolutt grunnlag for å tro at det skal gå bra videre. Man må selvfølgelig ta grep for å få organisasjonen til å vokse videre, men det er noe vi skal ta opp videre i styret, forklarer han.

Behov for oppfølging
På spørsmål om hvordan MIFF har tenkt å arbeide videre for å vokse ytterligere, svarer MIFF-leder Fjell Rasmussen:

– Det spørs på medlemmene våre og hvor godt vi klarer å forvalte de vi har fått. Selvfølgelig er det avgjørende at vi klarer å ta vare på de vi har, og at folk med ressurser blir kanalisert inn i oppgaver og føler seg knyttet til MIFF. Der vil nok MIFF-forum, seminaret vi planlegger siste helg i september, være en nøkkel, for å lykkes med det.

– Det vil være behov for en tettere oppfølging av lokale tillitsvalgte og lokallag, slik at disse blir dyktiggjort i hvordan ta vare på alle de nye medlemmene våre. Som et ledd i dette har vi gjennomført telefonkonferanse for lokallagsledere nylig. Det er flere år siden vi hadde dette sist. Videre er det viktig å mobilisere til deltakelse på MIFF-forumet, en konferanse som primært er rettet mot tillitsvalgte. Det kan også bli aktuelt å iverksette andre tiltak, sier han.

Viktig med flere medlemmer
Rødner tror det er svært viktig for hvordan MIFF blir oppfattet av nordmenn flest og av pressen, at medlemstallet stadig når nye høyder.

– For det første: Jo flere man representerer, desto mer seriøst blir man oppfattet. Så må vi utnytte det fornuftig, selvfølgelig. Mange medlemmer gir også et solid økonomisk grunnlag for å jobbe videre, og det er også viktig. Da kan vi jobbe på en bredere front over hele landet. Så man kommer ikke utenom at det er viktig med flere medlemmer, mener MIFFs grunnlegger.

– Jeg tror en stor organisasjon som har en bredde av ulike typer mennesker, den vil bli tatt på større alvor enn en liten organisasjon. Så det er av betydning med mange medlemmer, når NRK og andre medier skal bestemme seg for hvem de skal intervjue, sier Morten Fjell Rasmussen.

Hovedstyret håper å kunne legge neste års Israel-konferanse til Stavanger-området.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart