Morten Fjell Rasmussen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Morten Fjell Rasmussen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

MIFFs styreleder til AIPACs politiske konferanse

I dag flyr MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen over Atlanterhavet for å delta på AIPACs årlige politiske konferanse i Washington sammen med 13.000 andre Israel-venner.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

AIPAC er den største pro-israelske grasrotbevegelsen i USA med over 100.000 medlemmer og et årlig budsjett på over 300 millioner kroner. Policy Conference 2013, som Rasmussen skal delta på, blir markedsført som den største samlingen til pro-israelske bevegelsen. Opp mot 13.000 deltakere er ventet.

Vanligvis møter både statsministeren i Israel og presidenten i USA på disse konferansene. Men i år har Obama sendt sin visepresident Joe Biden, mens Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil holde et foredrag via satelittvideo.

Vil knytte kontakter
MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen reiser over for å få faglig påfyll og knytte kontakter.

– Jeg har håp om å knytte kontakter til amerikanske Israel-vennlige miljøer. Kanskje treffer jeg folk vi kan bruke som foredragsholdere her hjemme eller utveksle informasjon med. Det er klart at mye av kontaktknyttingen vil foregå rundt kafébord og andre mindre sammenhenger. Garantert er det nok flere israelere der som nok også er interessante og som vi kan ha interesse av å bli kjent med, forklarer han.

På tur til Kongressen
Rasmussen sier at en rekke foredrag vil finne sted i plenum med alle de påmeldte, samt gallamiddagen på mandagskvelden. Men i tillegg vil deltakerne kunne delta på mindre gruppeforedrag, der ulike temaer behandles.

– Søndag kommer jeg til å delta på to slike små gruppemøter, der begge av dem dreier seg om Egypt. Det ene dreier seg om Sinai og våpensituasjonen på Gaza, mens det andre handler om fredsavtalen med Israel og hvordan den er kommet under press etter at Det muslimske brorskapet vant valget, opplyser Rasmussen.

Sammen med en gruppe andre deltakere skal Rasmussen også være med til Capitol Hill, den amerikanske kongressen. Her vil han få mulighet til å møte ulike amerikanske senatorer.

– MIFF favner bredden
– AIPAC er veldig etablert i USA. Men de siste årene har det dukket opp en ny organisasjon, som heter J Street. Den er mye mindre, synes nok AIPAC er for høyreorientert og legger seg mer til venstre. Likevel er det en zionistisk organisasjon. I Norge tror jeg MIFF  klarer å favne bredere i landskapet av Israel-venner, både fra høyre og til venstre. Det er en stor styrke, mener Rasmussen.

I tillegg til visepresident Joe Biden og statsminister Benjamin Netanyahu er det en rekke andre interessante foredragsholdere som skal tale til forsamlingen. Israels forsvarsminister Ehud Barak, Canadas utenriksminister John Baird, majoritetsleder i Representantenes hus Eric Cantor, rådgiver ved Washington Institute For Near East Policy Dennis Ross og den republikanske senatoren John McCain er bare noen av navnene.

MIFFs nestleder Gabriel Edland deltok på en tilsvarende AIPAC-konferanse for noen år siden.

  • Det kan være lett å la seg imponere over AIPACs store medlemsmasse, men i forhold til USAs 315 millioner innbyggere er MIFF forholdsvis fire ganger større! AIPAC har omlag 0,32 promille av befolkningen som medlemmer. MIFF har omlag 1,3 promille av den norske befolkningen som medlemmer.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart