Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

MIFFs styreleder til AIPACs politiske konferanse

Morten Fjell Rasmussen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Morten Fjell Rasmussen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
I dag flyr MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen over Atlanterhavet for å delta på AIPACs årlige politiske konferanse i Washington sammen med 13.000 andre Israel-venner.

AIPAC er den største pro-israelske grasrotbevegelsen i USA med over 100.000 medlemmer og et årlig budsjett på over 300 millioner kroner. Policy Conference 2013, som Rasmussen skal delta på, blir markedsført som den største samlingen til pro-israelske bevegelsen. Opp mot 13.000 deltakere er ventet.

Vanligvis møter både statsministeren i Israel og presidenten i USA på disse konferansene. Men i år har Obama sendt sin visepresident Joe Biden, mens Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil holde et foredrag via satelittvideo.

Vil knytte kontakter
MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen reiser over for å få faglig påfyll og knytte kontakter.

– Jeg har håp om å knytte kontakter til amerikanske Israel-vennlige miljøer. Kanskje treffer jeg folk vi kan bruke som foredragsholdere her hjemme eller utveksle informasjon med. Det er klart at mye av kontaktknyttingen vil foregå rundt kafébord og andre mindre sammenhenger. Garantert er det nok flere israelere der som nok også er interessante og som vi kan ha interesse av å bli kjent med, forklarer han.

På tur til Kongressen
Rasmussen sier at en rekke foredrag vil finne sted i plenum med alle de påmeldte, samt gallamiddagen på mandagskvelden. Men i tillegg vil deltakerne kunne delta på mindre gruppeforedrag, der ulike temaer behandles.

– Søndag kommer jeg til å delta på to slike små gruppemøter, der begge av dem dreier seg om Egypt. Det ene dreier seg om Sinai og våpensituasjonen på Gaza, mens det andre handler om fredsavtalen med Israel og hvordan den er kommet under press etter at Det muslimske brorskapet vant valget, opplyser Rasmussen.

Sammen med en gruppe andre deltakere skal Rasmussen også være med til Capitol Hill, den amerikanske kongressen. Her vil han få mulighet til å møte ulike amerikanske senatorer.

– MIFF favner bredden
– AIPAC er veldig etablert i USA. Men de siste årene har det dukket opp en ny organisasjon, som heter J Street. Den er mye mindre, synes nok AIPAC er for høyreorientert og legger seg mer til venstre. Likevel er det en zionistisk organisasjon. I Norge tror jeg MIFF  klarer å favne bredere i landskapet av Israel-venner, både fra høyre og til venstre. Det er en stor styrke, mener Rasmussen.

I tillegg til visepresident Joe Biden og statsminister Benjamin Netanyahu er det en rekke andre interessante foredragsholdere som skal tale til forsamlingen. Israels forsvarsminister Ehud Barak, Canadas utenriksminister John Baird, majoritetsleder i Representantenes hus Eric Cantor, rådgiver ved Washington Institute For Near East Policy Dennis Ross og den republikanske senatoren John McCain er bare noen av navnene.

MIFFs nestleder Gabriel Edland deltok på en tilsvarende AIPAC-konferanse for noen år siden.

  • Det kan være lett å la seg imponere over AIPACs store medlemsmasse, men i forhold til USAs 315 millioner innbyggere er MIFF forholdsvis fire ganger større! AIPAC har omlag 0,32 promille av befolkningen som medlemmer. MIFF har omlag 1,3 promille av den norske befolkningen som medlemmer.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart