Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

MIFF lyser fred over Johann Bjerkes minne

Johann Bjerke, slik vi husker ham - alltid med et smil på lur. (Arkivfoto)
Johann Bjerke, slik vi husker ham - alltid med et smil på lur. (Arkivfoto)
Med Israel for fred har mottatt det triste budskapet at en av våre kjære medarbeidere og tillitsvalgte, Johann Bjerke, gikk bort torsdag 7. mars, nær 78 år gammel. Bjerke var MIFFs styreleder fra 1998-2001.

Johann har i flere år kjempet mot kreften, men torsdag måtte han gi tapt.

Johanns liv var rikt og mangfoldig. Han hadde yrkesmilitær bakgrunn fra flyvåpenet. Derefter tok han sivil tilleggsutdannelse og hadde en serie ulike jobber inntil han de siste 15 årene av sin yrkesaktive karriere var ansatt i Norsk Hydro.

Johanns kjennskap til og forståelse for Midtøsten-konflikten fikk han da han var stasjonert i Jordan 1980-1982. Der lærte han konflikten å kjenne slik araberne så den. Johann så at mange av deres påstander var klart feilaktige. Han kunne ikke kjøpe deres argumenter og bestemte seg for å forsøke å finne fakta selv. Dette ble opptakten til en sterk interesse for å informere. Johann følte at verden bedriver hets mot Israel som er både utilbørlig og ubegrunnet.

Dette førte Johann til å bli formann i MIFF Skien i årene 1990-93. I 1990/91 og fra 1995 var han medlem av hovedstyret. Han var styreleder av hovedstyret fra 1998 til 2001. Gjennom sin formannstid var Johann særlig opptatt av at palestinske ledere ikke var interessert i en virkelig fred med Israel og at fredsprosessen var et narrespill. Dessverre har tiden gitt Johann så altfor rett i det.

Johann ledet MIFF med en stor evne til å spre godt humør og positivitet rundt seg. På samme måte som han bar sin sykdom med et imponerende godt humør. Johann tok på seg viktige oppgaver for å bringe MIFF videre i organisasjonens viktige arbeide. Vi håper mange vil følge hans eksempel med et sterkt engasjement for Israel og Israels sak i Norge.

Johann vil bli savnet for sin smittende latter, sitt sterke engasjement for Israel og sin usvikelige tro på at det nyttet å arbeide for å få sannheten frem.

Men det viktigste for Johann var hans familie som betydde alt for ham. Johann efterlater seg sin kjære kone Gro, sønnene Sjur og Hauk, 8 barnebarn og 2 oldebarn.

MIFF ønsker Johanns familie og venner alt godt i en tid med savn og sorg. Vi lyser fred over Johann Bjerkes minne.

 

Jan Benj. Rødner

Styremedlem Med Israel for fred

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart